Daniel Dumitrașcu și Adrian Beraru, doi jandarmi brăileni, eroii Brăilei zilelor noastre!

Alertă maximă pentru doi jandarmi brăileni! Duminică, 24 iulie 2022, în miezul unei zile caniculare, plutonierii adjutanți Daniel Dumitrașcu și Adrian Beraru în timp ce se aflau în patrulare prin Stațiunea Balneoclimaterică Lacu Sărat, au intervenit în forță la un incendiu, anunțat printr-un apel la 112, fiind vorba de un incendiu de vegetație declanșat la intrarea în stațiune, în iminenta apropiere a unei parcări.
În plus, temperatura caniculară și vegetația uscată, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții I.J.J. Brăila, favorizau extinderea focului cu mare repeziciune.
„Ajunși primii la fața locului și anticipând pericolul, cei doi jandarmi au luat stingătoarele și au intervenit rapid. La scurt timp, a sosit și echipajul ISU, iar incendiul a fost lichidat și pericolul extinderii îndepărtat.

Dacă vă sună cunoscute numele celor doi colegi ai noștri, vă spunem că îi știți de anul trecut. Plt. adj. Dumitrașcu Daniel este jandarmul care, fiind în timpul liber, a prins un individ la scurt timp după ce acesta din urmă sustrăsese geanta unei femei. La doar câteva zile distanță, Daniel a găsit în fanta unui bancomat suma de 2.000 lei neridicată. A predat banii polițiștilor, pentru a fi restituiți posesorului.
În luna iulie a anului trecut, plt. adj. Beraru Adrian a salvat o femeie vârstnică dintr-un apartament cuprins de flăcări. Femeia intrase în panică și, în loc să se salveze, încerca să ia în brațe cât mai multe bunuri pentru a le feri de flăcări. Adrian se afla în timpul liber.”
, ne-a informat sg. maj. Andreea Abăseacă, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Brăila, despre intervenția spectaculoasă a celor doi jandarmi brăileni, doi dintre eroii actuali ai Brăilei.
Potrivit sursei citate, cei doi jandarmi au primit diplome de merit din partea conducerii inspectoratului.

Sursă foto: Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila