Furtuna de duminică a făcut ravagii la Brăila | Pompierii brăileni au intervenit în forță la îndepărtarea efectelor vijeliei

Furtuna puternică de duminică nu a trecut fără urmări, la nivelul Municipiului Brăila, făcând ravagii în mai multe zone ale orașului. Ca urmare, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila au intervenit cu promptitudine și profesionalism la îndepărtarea pagubelor produse de vijelie.
„În urma fenomenelor meteorologice manifestate în după-amiaza zilei de 24.07.2022 (instabilitate atmosferica accentuată, vijelii, descărcări electrice, precipitații), la nivelul Municipiului Brăila s-au înregistrat, în intervalul orar 19:10 – 21:30, următoarele evenimente:
• 15 copaci căzuți pe străzile: Sulina, Calea Galați (2), Independenței, Siret, G. Cavadia (2), I. C. Brătianu, Dorobanților, Plevna, Rm. Sărat, Griviței și Closca. Pentru degajarea acestora au acționat patru echipaje de pompieri și echipe de la Seroplant din cadrul Primăriei Municipiului Brăila. Pe străzile Plevna și Sulina au fost afectate 2 autoturisme;
• degajarea unor elemente de construcție la un bloc de locuințe de pe Calea Călărașilor;
• un beci inundat pe str. Iezerului. Apa a fost evacuată de un echipaj ISU Brăila.”
, a precizat col. Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, în cadrul unui Buletin informativ, emis în data de 25 iulie 2022. Potrivit acestei surse, la nivelul Municipiului Brăila, „Nu s-au înregistrat victim”.