Femeie salvată dintr-un incendiu, de un jandarm curajos

Cetățean: „A izbucnit un incendiu la un apartament pe strada Industriei, colț cu strada Ulmului! Trimiteți urgent ajutoare!”
Operator 112: „Persoane blocate în apartament?”
Cetățean: „Nu. În apartament locuiește o femeie în vârstă, dar am reușit să o evacuez! (...)”.

Profesia de jandarm, ca dealtfel și multe alte profesii, nu se oprește în timpul liber. De acest lucru a convins plt. adj. Beraru Adrian, jandarm de peste 10 ani în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, care deși aflat în timpul său liber, nu a ezitat nici o secundă să salveze un om. O femeie vârstnică, în casa căreia izbucnise un incendiu și care ar fi fost la un pas de moarte, dacă jandarmul brăilean nu ar fi dat dovadă de curaj și de prezență de spirit.
Conform precizărilor reprezentanților IJJ Brăila, jandarmul brăilean, în vreme ce se afla în timpul său liber, în curtea blocului unde locuiește, a sesizat că iese fum dintr-un apartament situat la etajul 1. „Deoarece locuiește în același bloc, și-a dat seama imediat că femeia vârstnică ce locuiește în imobilul cuprins de incendiu are nevoie de ajutor. Se pare că flerul nu l-a înșelat: locatara intrase în panică, iar din dorința de a-și salva cât mai multe bunuri, nu-și mai dădea seama că își pune în pericol viața. Fumul devenea din ce în ce mai dens și sufocant… Din fericire, colegul nostru a intervenit la timp.”, au specificat reprezentanții IJJ Brăila în mesajul lor public de marți, 20 iulie 2021.
Ca urmare a acțiunii rapide a jandarmului brăilean, femeia a fost salvată la timp. Un om a salvat un alt om, un jandarm și-a făcut datoria chiar și în timpul său liber, siguranța cetățenilor fiind mai presus de toate.

Foto Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila