Aeroportul Galați – Brăila are undă verde! Chiriac: „Am mai făcut câțiva pași importanți spre o dezvoltare socio – economică, fără precedent, a regiunii din care facem parte!”

Aeroportul regional Galați – Brăila începe să prindă contur chiar dacă, până la ora actuală, doar pe hârtie. Cu siguranță, drumul birocratic este lung dar liderii celor două consilii județene, din județele Brăila și Galați au încrederea că vor reuși, cât de curând, să materializeze acest proiect de mare anvergură pentru cele două județe vecine.
„Avem sprijinul Autorității Aeronautice Civile Române pentru dezvoltarea obiectivului regional Aeroport Galați – Brăila.
Am mai făcut câțiva pași importanți spre o dezvoltare socio – economică, fără precedent, a regiunii din care facem parte, astfel că, împreună cu colegul meu, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, am mers la Autoritatea Aeronautică Română pentru a prezenta Raportul privind stabilirea criteriilor de definire a proiectului pentru Aeroportul Regional Galați – Brăila. A.A.C.R ne-a dat răspunsul, astfel că va acorda tot sprijinul pentru construirea aeroportului.
Totodată, din raportul prezentat, autoritatea a precizat că lungimea și lățimea alese pentru viitoarea pistă de decolare/aterizare, sunt conforme cu cerințele de proiectare impuse de lege.”
, a anunțat public, în urmă cu câteva zile, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.
Potrivit precizărilor sale, proiectul se va realiza prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, în zona de Est și Sud – Județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița, cea mai mare asociație din țară care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de transport.

Costel Fotea: „Undă verde de la Autoritatea Aeronautică Civilă pentru aeroportul internațional de la Galați”

La rândul său, și Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a ținut să își exprime bucuria privind răspunsul pozitiv dat de Autoritatea Aeronautică Civilă din România inițiatorilor proiectului privind construirea Aeroportului Galați – Brăila.
„Am primit un răspuns favorabil și de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi pași pentru ca aeroportul să devină realitate.
Lucrăm împreună cu ai noștri colegi de la Consiliul Județean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privință, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte și consiliile județene de la Ialomița și Călărași.
Nu ne abatem nici măcar un pas de la drumul administrativ pe care trebuie să-l îndeplinim cu eficiență maximă, astfel încât să putem profita de orice oportunitate pentru realizarea aeroportului la Galați, care acum este inclus și în Master Planul General de Transport al României.”
, a spus Costel Fotea, președintele CJ Galați, într-un mesaj public din data de 9 mai 2022.