Peste 100 de ghiduri de conversație au fost distribuite refugiaților ucraineni care urmează cursuri de limba română în Județul Brăila

Prefectura Brăila a demarat, zilele acestea, campania de distribuire a ghidurilor de conversație, primite la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, destinate refugiaților ucraineni aflați, la ora actuală, în Județul Brăila.
Astfel, subprefectul județului, Badiu Virginia Loredana, a împărțit peste 100 de exemplare refugiaților ucraineni care urmează cursuri de limba română la Școala Gimnazială ”Al. S. Pușkin”, precum și celor cazați la Hotelul Sport și Parohia Sf. Filofteia.
„Brăilenii care cazează ucraineni sunt, de asemenea, așteptați să ridice aceste ghiduri de la Instituția Prefectului. Aceste publicații vin în ajutorul celor aproximativ 300 de refugiați care au fugit din calea războiului, cazați pe raza județului nostru. Scopul este acela de a încerca integrarea ucrainenilor care sunt în tranzit sau a celor care doresc să se stabilească, chiar și temporar, în Brăila.”, a declarat subprefectul Badiu Virginia Loredana.
Publicația este distribuită gratuit și are trei părți: un ghid de conversație și două mici dicționare româno-ucrainean și ucraineano-român.
Inițiativa de redactare a ghidurilor de conversație a aparținut grupului senatorilor social-democrați în frunte cu vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc. În continuare, șeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a pus la dispoziția ucrainenilor, cazați în județul Brăila, 500 de exemplare pentru a facilita dialogul dintre români și refugiați.