Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila!

Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat public aprobarea în ședința de Guvern de miercuri, 11 mai 2022, a indicatorilor tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila, respectiv danele 26 și 27.
„Am aprobat astăzi în ședința de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila (danele 26 și 27)!
Pentru derularea acestui proiect a fost realizat un studiu de fezabilitate din care a rezultat că sunt necesare următoarele lucrări: construcția unor cheuri verticale tip estacadă, cu o lungime totală de 350 metri liniari pentru danele 26 și 27; reabilitarea drumului de utilitate publică 4, care asigură accesul la aceste dane; dezvoltarea și modernizarea rețelelor de curent electric, iluminatului pe dane și pe drumurile de utilitate publică, alimentarea cu apă potabilă a navelor și a consumatorilor portuari, rețelelor de canalizare pluvial.”
, a menționat ministrul Grindeanu într-un mesaj public de astăzi, 11 mai 2022.
Același ministru a mai precizat că valoarea investiției este 126,824 milioane lei (cu TVA) iar fondurile sunt alocate prin POIM 2014-2020 și din surse proprii ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime – S.A. Galați, durata de execuție a proiectului fiind de 19 luni.
Ministrul Grindeanu a mai punctat faptul că prin Master planul General de Transport al României s-a stabilit că trebuie luată o serie de măsuri pentru funcționarea optimă a portului Brăila. Măsurile, avute în vedere de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, sunt următoarele: modernizarea danelor; descongestionarea drumurilor și liniilor de cale ferată din port; reabilitarea drumului de acces din nordul portului; îmbunătățirea semnalizării și creșterea gradului de interoperabilitate cu celelalte moduri de transport.

Sursă foto: Fb. Sorin Grindeanu