Pas important privind construirea Aeroportului Regional Galați-Brăila. S-a semnat protocolul de colaborare între județele Brăila și Galați!

„Astăzi, am făcut încă un pas spre construirea Aeroportului Regional Galați-Brăila. Am semnat protocolul de colaborare între cele două județe, împreună cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.”, a anunțat astăzi, 7 martie 2022, într-un mesaj public Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.
„Documentația tehnico-economică a acestui obiectiv de investiții, precum și toate documentele premergătoare execuției acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.”, a mai spus președintele CJ Brăila.
„Am dat mâna cu Galați și pentru prima oară facem pași concreți pentru a realiza acest obiectiv, iar marele avantaj este că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României.”, și-a încheiat mesajul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.
La rândul său, și Costel Fotea, președintele CJ Galați, a transmis un mesaj public, vizând același pas important pentru județele Brăila și Galați.
„Alături de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, am semnat cu multă încredere și hotărâre parteneriatul cu ai noștri colegi de la Brăila, prin care ne unim forțele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălățenilor și brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune.
Ne-am dat mâna, risipind sper eu astfel zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri (cargo).”
, a spus președintele CJ Galați.

În plus, președintele Costel Fotea a venit și cu câteva precizări privind studiul de fezabilitate și demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții importante pentru ambele județe.
„Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vom demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel vom face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii noastre.
Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României.”
, a mai spus Costel Fotea, președintele CJ Galați.