Festival de tradiții populare

Joi, 24 iunie 2021, celebrăm Sânzienele și Ziua Internațională a IEI în cadrul Festivalului de Tradiții Populare!

Brăilenii sunt invitați la spectacole, expoziții, ateliere, recitaluri și dansuri folclorice, unde portul românesc este la loc de cinste, iar tradițiile și obiceiurile care ne definesc ca popor sunt revitalizate și promovate.
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a pregătit atât pentru copii, cât și pentru adulți, următoarele activități:
• 10:00-13:00 – Atelier de cusut podoabe din lemn;
• 16:30-18:30 – Poveștile Iei, Atelier de cusut cămăși tradiționale.
De asemenea, în curtea instituției se vor organiza și alte evenimente tematice:
• Începând cu ora 17:30 elevii Școlii de Arte „Vespasian Lungu” vă invită la „Prezentarea costumului popular din zona Brăilei” și la spectacolul de muzică populară „Tradiții folclorice”;
• Casa de Cultură a Municipiului Brăila continuă programul serii cu spectacolul folcloric „Sânziene”, unde vor evolua: grupul folk „Generații”, Ansamblul „Pandelașul” și solista Alexandra Spînoche.
Membrii Uniunii Județene Solidaritatea Pensionarilor din Brăila marchează această zi de sărbătoare prin organizarea evenimentului “Povestim despre tradiții cu seniorii”, care se va desfășura tot în spațiul Bibliotecii.
Iubitorii tradițiilor populare sunt invitați în intervalul orar 10:00-16:00 la Secția de Etnografie a Muzeului “Carol I” la Expoziția de costume populare românești – o incursiune în lumea satului și a vestimentației autentice din diferite zone etnografice ale țării.
La Centrul de Creație programul manifestărilor debutează la ora 10:00 cu o expoziție tematică organizată de elevii din clasa pregătitoare a Liceului de Arte „Hariclea Darclee”. Ziua continuă cu spectacolul „Basmul transpus în folclor” și cu Atelierul de revitalizare a patrimoniului imaterial „Jocul”, programul încheindu-se cu un recital folcloric susținut de Ansamblul „Zestrea Bărăganului” și solista Maria Ciocan.

Laura Caplea
Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila
Comp. Marketing și Promovare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s