Peste 130.000 de tablete și laptopuri, cu acces inclus la internet, pentru elevi și profesori

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) vine cu vești bune pentru sistemul de învățământ din România! 123.600 de elevi și peste 6.000 de profesori vor primi tablete și laptopuri cu acces inclus la internet, pentru desfășurarea de activități școlare în mediul online.
Acest lucru vine în urma semnării a 111 contracte de finanțare prin Axa 2 a Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020. Proiectele, care sunt implementate de școli, sunt finanțate cu fonduri UE nerambursabile. „Este primul pas coerent și absolut necesar în direcția digitalizării școlilor. Va continua cu reforme consistente și investiții prin Programul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Corina Atanasiu, secretar de stat MIPE.
De asemenea, reprezentanții MIPE subliniază faptul că: „între reformele și rezultatele așteptate pe componenta 15 din PNRR, „România educată”, se găsesc:
• adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației;
• 1175 SMART Lab-uri achiziționate pentru unitățile de învățământ de nivel gimnazial și liceal;
• 6176 școli care primesc resurse tehnologie pentru dotarea laboratoarelor de informatică și pentru derularea învățării in format virtual.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s