Sâmbătă, se va deschide primul Centru de vaccinare drive-through în parcarea centrului comercial Brăila Mall

Sâmbătă, 29 mai 2021, în parcarea centrului comercial Brăila Mall din localitatea Vărsătura, comuna Chiscani, începând cu ora 10:00, se va deschide centrul de vaccinare drive-through. Programul de funcționare este următorul: 10.00 – 20.00, în week-end, iar de luni până vineri, de la 16.00 la 20.00.
Instituțiile implicate în această acțiune, respectiv Instituția Prefectului – Județul Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Primăria Comunei Chiscani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al Județului Brăila și Direcția Județeană de Sănătate Publică Brăila au fost preocupate, în ultimele zile, să asigure dotările și personalul necesare funcționării în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, astfel încât centrul să fie funcțional.
Hotărârea nr. 196/20 mai 2021, emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în baza căreia a fost înființat centrul menționat, se găsește aici:
https://br.prefectura.mai.gov.ro/…/2021/05/HCJSU-196.pdf.
„Programul este provizoriu: pe măsură ce numărul cadrelor medicale va crește, vom fi în măsură să-l extindem. Acțiunea noastră va fi susținută, pe lângă medici brăileni, și de medici ieșeni voluntari, angajați ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” – care se alătură eforturilor noastre. Centrul dispune de două fluxuri, vaccinul administrat va fi Pfizer/BioNTech. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în această activitate!”, a declarat Nicușor Ciocan, prefectul Județului Braila, recomandând, totodată, cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare fie prin intermediul medicului de familie, fie prin cel al angajatorului sau al platformei electronice.
În acest centru, persoanele se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj ce poate fi completat – pentru un plus de operativitate – anterior prezentării la vaccinare; documentul poate fi accesat aici: https://br.prefectura.mai.gov.ro/chestionar-triaj…/.
De asemenea, persoanele care se prezintă la vaccinare pot completa chestionarul în zona special amenajată în incinta centrului de vaccinare.
De știut:
• Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare.
• La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare.
• Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculului sau a spațiului special amenajat după caz.
• După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare.
• Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere.
• În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare pe care va fi înscrisă data la care se va efectua cea de a doua doză.
De reținut este că vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, datele persoanelor vaccinate urmând să fie introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s