Aproape 6.000 lei amenzi pentru cei care tulbură ordinea și liniștea publică în Brăila

În perioada 18–26.05.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 257 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 117.530 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii locali brăileni au constatat şi aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.700 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Ca atare, pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de înjurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 1.100 lei.
Pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile publice, a fost depistată şi sancţionată contravenţional o persoană din Brăila cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată de polițiștii locali în timp ce pătrundea fără a respecta normele legale de acces în incinta unui fost Punct Termic.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 7 persoane, cu amenzi în valoare totala de 800 lei.
Totodată, pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 08:00 și 13:00 -14:00, de către orice persoană, prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistat un brăilean, ce a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru tulburarea liniștii prin turarea prelungită a unui motor, în curtea imobilului său.
De asemenea, pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s