La Brăila a fost lansat proiectul ”Putem mai mult împreună!”

Astăzi, 12.03.2021, a avut loc în localitatea Brăila lansarea proiectului ”Putem mai mult împreună!”.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Agenția ”Împreună”, alături de partenerul (P5) Asociația DANROM Făurei, partener responsabil de activitățile proiectului în cele patru localități din județul Brăila. Lansarea proiectului a fost găzduită de către Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce prin amabilitatea Direcției de Asistență Socială din Brăila.
Acest proiect își propune să sprijine împuternicirea a 2200 de romi de la nivel național, folosind o abordare de „jos în sus” în care cetățenii de etnie romă se află în centru, ei învățând să contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității și să facă auzită vocea acestora. Abordarea acestui proiect este inovativă, schimbând perspectiva socială frecvent utilizată în politicile publice și portretizarea media a grupului într-o perspectivă etnică a romilor ca resursă pentru dezvoltarea României.
Obiectivul general al proiectului propus este: Creșterea incluziunii și abilitării a 2200 de romi din România. Proiectul va îndeplini obiectivul general stabilit prin 3 piloni:
• Împuternicirea a 20 de comunități de romi din 5 județe (Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău și Iași) prin: facilitare și dezvoltare comunitară;
• Capacitarea a 75 de experți și lideri romi de la nivel național pentru a crește implicarea acestora la luarea deciziilor care vizează comunitățile de romi și nu numai;
• Campanii de promovare a culturii și identității romilor adresate atât romilor (pentru a cunoaște mai bine elementele propriei identități și a stimula asumarea acesteia), cât și majorității pentru diminuarea stereotipurilor și a prejudecăților cauzate de necunoașterea grupului romilor.
Mulțumim tuturor participanților și persoanelor care au sprijinit organizarea acestui eveniment!

Daniel Caraivan

Sursă foto: Daniel Caraivan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s