Tineri gălățeni implicați activ în pregătirea şi susţinerea unor proiecte eparhiale

Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a găzduit astăzi, 3 martie 2021, o videoconferinţă la care au participat numerosi tineri, în scopul organizării manifestărilor prilejuite de Duminica Ortodoxiei.
Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, precizează preotul Rareș Bucur într-un mesaj public, a reunit virtual numeroși tineri, reprezentanţi ai mai multor şcoli din judeţele Galaţi şi Brăila, inspectori şi profesori de religie.
În cadrul întâlnirii, au fost evidenţiate elementele de noutate de anul acesta şi au fost fixate obiectivele concursului de pictat icoane, dedicat celor două teme, omagială şi comemorativă, ale anului 2021, și au fost stabilite aspecte importante privind organizarea celei de-a 21-a ediţii a concursului de pictat icoane, prin implicarea directă a unor tineri voluntari care vor realiza lucrări iconografice şi le vor prezenta în şcolile şi în bisericile parohiale de unde aceştia provin.
Conform sursei citate, tinerii iconari vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, diploma „Icoana – frumusețe a Ortodoxiei”, precum şi seturi de acuarele şi pensule şi alte ustensile specifice picturii.
La finalul întâlnirii, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de apreciere şi mulţumire pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea proiectelor eparhiale.

Sursă foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s