Unitățile de învățământ din Brăila au suport material din partea Primăriei Municipiului Brăila, la începerea noului an școlar

Începerea școlii în acest an a presupus acțiuni și condiții diferite de anii anteriori, luând în calcul pandemia actuală. Astfel, unitățile de învățământ din Brăila au avut nevoie de fonduri speciale, alocate de Primăria Municipiului Brăila pentru ca elevii să meargă la cursuri în condiții optime.
„Primăria a contactat în paralel toate conducerile unităților de învățământ din Municipiul Brăila și am stabilit următoarea procedură” – a declarat Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, în cadrul conferinței de presă de marți, 15 septembrie 2020 – „Ei își cumpără dezinfectanții, lucrurile de care au nevoie în momentul de față. La rectificarea de buget, pe care o avem acum, primesc și banii aferenți, o primă tranșă din banii respectivi. Rectificarea de buget a Primăriei Municipiului Brăila va fi votată pe data de 31 și scolile primesc bani pentru cheltuieli de asigurare a materialelor de igienă și protecție sanitară, necesare atât pentru elevi cât și pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic precum și respectarea măsurilor igienico-sanitare în contextul prevenirii Covid.”
Primarul Municipiului Brăila a mai precizat că, până în momentul de față, instituțiile de învățământ brăilene din municipiu și-au asigurat bani în acest sens din economiile pe care le aveau. „Noi venim și plusăm pentru o lună de zile.” – a mai adăugat primarul Dragomir – „Apoi venim, în funcție de fondurile pe care le avem, și continuăm iarăși direcționat pe școlile care au consum mai mare sau consum mai mic. Deci se ține legătura permanent între primărie și unitățile de învățământ. (…) Primăria acordă acum pentru început, doar în această perioadă, aproape 16 miliarde de lei.”.

Bani de la bugetul local și din fonduri europene, investiți în gradinițe, școli și licee din municipiu

Totodată, primarul Municipiului Brăila a mai subliniat faptul că instituția pe care o are în subordine susține învățământul brăilean, alocând în acest sens bani pentru realizarea unor investiții în domeniul educației. „Valoarea investițiilor Primăriei Municipiului Brăila, în cei patru ani de mandat 2016–2020, se ridică la 38,6 milioane din bugetul local, bani pentru investiții în școli. Am deschis o nouă gradiniță în Municipiul Brăila care arată foarte bine din punctul nostru de vedere și vom asigura și în viitor cofinanțarea din bugetul local pentru investițiile din școli.”, a mai subliniat primarul la întâlnirea cu jurnaliștii.
„La aceste cheltuieli putem să mai adaugăm încă aproximativ două milioane de lei pentru transportul tuturor elevilor din Municipiul Brăila la școală și știți că avem abonamente gratuite pentru ei. Și cel mai important lucru este vorba de alocarea sumei de 8,1 milioane de lei fonduri europene pentru investiții la următoarele: la Grigore Alecxandrescu intersecție cu strada Chișinăului a început deja construcția creșei pe fonduri europene, și suntem în diverse stadii de contractare la următoarele unități de învățământ: Gradinițele 18, 36, 47 Furnicuța, 48 Luceafărul, Pinochio, Gradinița 60, internatul Liceului cu Program Sportiv, Școlile Mihai Viteazul și Mihai Eminescu și Liceul Nenițescu, corpurile C1, C2 și C3. Acestea sunt proiectele cu finanțare europeană, semnate deja de Primăria Municipiului Brăila.”, a mai spus primarul Viorel Marian Dragomir.

One comment

  • DE CE ATI MARIT DOMNULE DRAGOMIR AN DE AN TAXELE SI IMPOZITELE BRAILENILOR , IN CONDITIILE IN CARE ATI AVUT MAJORITATE IN CLM BRAILA ?
    DE CE VA ESTE TEAMA DOMNULE DRAGOMIR SA PARTICIPATI LA O DEZBATERE PUBLICA IN CARE SA LE EXPLICATI BRAILENILOR CA DIN BANII LOR ATI PLATIT SUME URIASE -AMENZI LA FONDUL DE MEDIU ???
    PE 27 SEPTEMBRIE BRAILENII VA VOR TRIMITE ACASA INTRUCAT IN CEI 4 ANI I-ATI JUPUIT SI BRAILA A AJUNS UN ORAS PUSTIU, FARA LOCURI DE MUNCA si PLIN DE BOSCHETI …

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s