Consilierul Dănuț Lungu vrea un Parc Științific, Tehnologic și de Business la Brăila pentru a se stimula investițiile în sectorul privat

Un „Parc Științific, Tehnologic și de Business la Brăila”, propune consilierul județean (PNL) Dănuț Lungu, într-un mesaj public către brăileni, din data de 16 septembrie 2020, în contextul în care economia locală ar avea nevoie de o revitalizare.
„În scopul asigurării unei creșteri economice, dinamice și durabile, prin valorificarea eficientă a potențialului local, autoritățile publice locale pot lua măsuri de stimulare și dezvoltare a mediului de afaceri local, în scopul creșterii numărului de locuri de muncă, lucru care duce și la îmbunătățirea condițiilor de viață.”, mai spune politicianul liberal.
Dănuț Lungu menționează, de asemenea, care ar fi scopul realizării unui astfel de parc și care ar fi beneficiile creării acestuia la Brăila: „Prin crearea unui Parc Industrial la Brăila se urmărește impulsionarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat, crearea de noi locuri de muncă și în cele din urmă, îmbunătățirea nivelului de trai și a condițiilor de viață.
Parcul Industrial reprezintă o zonă delimitată care asigură infrastructura necesară în vederea atragerii de investiții și investitori și în care se pot desfășura activități economice de comerț, producție și prestări servicii, de cercetare științifică, de valorificare a cercetării științifice, inovare, etc. cu ajutorul potențialului uman și material local. Principalele obiective în crearea Parcului sunt: crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economică locală și regională. Prioritar ar putea fi, pentru o mai bună dezvoltare în funcție de cerințele actuale, furnizarea serviciilor necesare pentru asigurarea unor facilități în afaceri, în scopul stimulării și susținerii competențelor locale, în special în domeniul IT.”

Consilierul liberal vine în finalul mesajului său și cu amănunte privind cadrul juridic în care poate fi pusă baza parcului științific, subliniind și eventualele surse de finanțare ale acestuia, proiectul având astfel șansa de a fi transpus în realitate: „Regimul juridic de constituire, organizare și funcționare a Parcului Științific, Tehnologic și de Business se face în baza legii nr. 186/2013. Construirea Parcului Științific, Tehnologic și de Business se poate face din surse de finanțare ale administrației publice locale cât și Fonduri UE.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s