24 de miliarde de lei pentru procurarea măștilor de protecție, pentru o lună de zile, necesare elevilor din Județul Brăila

Începerea noului an școlar în unitățile de învățământ din Județul Brăila, a presupus acordarea unei atenții deosebite procurării de măști de protecție și dezinfectanți în contextul pandemiei actuale și a măsurilor impuse de starea de alertă.
În acest sens, întrebat de acest subiect, la ultima întâlnire cu jurnaliștii brăileni, Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, a ținut să sublinieze faptul că instituția pe care o conduce tratează în mod serios această problemă, alocând instituțiilor de învățământ din mediul rural ajutorul material necesar.
„Fiecare primar are în competență să își aloce sume de bani pentru măștile respective. Eu am avut o discuție cu domnul inspector Botea (n.r. Insp. șc. gen. Viorel Botea), și am făcut o socoteală pentru toți elevii din județ. Suma la care se ridică procurarea măștilor, pe o lună de zile, este de 24 de miliarde de lei.”
Pentru că în subordinea Consiliului Județean Brăila se află și învățământul special, inclusiv Direcția pentru Protecția Copilului Brăila, întrebat de modul în care se descurcă acestea la capitolul măști de protecție și dezinfectanți, președintele CJ Brăila a răspuns: „Vedem cum evoluează această pandemie, cum evoluează școala. Pentru ceea ce are ca responsabilitate Consiliul Județean și aici mă refer la învățământul special și Direcția pentru Protecția Copilului sunt bani alocați pentru măscuțe, dezinfectanți și tot ce le trebuie până la sfârșitul anului. Dacă va fi nevoie, voi avea și o discuție cu domnul primar și le vom sări în ajutor pentru a asigura tot ce le trebuie copiilor să meargă în condiții bune la școală.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s