Acțiuni comune ale polițiștilor și jandarmilor brăileni privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă

Polițiștii brăileni împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Braila și ai Politiei Locale Brăila au desfășurat, în perioada 28.08.2020 – 04.09.2020, acțiuni de verificare în zonele aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, a informat subprefectul Simona Drăghincescu, în cadrul întâlnirii cu jurnaliștii brăileni, din 7.09.2020.
Potrivit domniei sale, scopul vizat al acțiunilor amintite anterior a fost cel al prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel au fost organizate și executate un număr de 43 de acțiuni în piețele și târgurile din municipiu precum și în cele din județ. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate 136 de societăți comerciale, legitimate 826 de persoane și au fost controlate 660 de vehicule.
De asemenea, subprefectul Simona Drăghincescu a mai menționat faptul că: „Totodată, au fost constatate și aplicate 199 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.680 lei dintre care 81 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 20.500 lei, iar restul de 111 la alte acte normative în valoare de 32.180 lei. Deci, pentru Covid au fost 20.000 lei. Destul de puțin, dar în discuțiile purtate cu persoanele împuternicite să reprezinte aceste instituții, am ajuns la concluzia că este foarte bine să încercăm prevenția, căci prevenția este mai bună decât sancțiunea pecuniară și sunt convinsă că de asta și valorile sunt foarte mici pentru amenzile respective.”
Subprefectul a mai ținut să precizeze că aceste sancțiuni contravenționale au fost aplicate doar persoanele care au fost recalcitrante, celalalte alegându-se doar cu un avertisment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s