Subprefectul Drăghincescu: „De astăzi, brăilenii cu venituri mici primesc măști gratuite, pentru a se proteja de infecția cu Covid-19”

„De astăzi, brăilenii cu venituri mici primesc măști gratuite, pentru a se proteja de infecția cu Covid-19.”, a comunicat jurnaliștilor brăileni, sâmbătă, 5 septembrie 2020, subprefectul cu atribuții de prefect, Simona Drăghincescu.
De asemenea, domnia sa a mai precizat faptul că 1.750.000 măști au ajuns noaptea trecută la Direcția de Sănătate Publică Braila și de luni se începe distribuirea lor în județ și municipiu.
„Guvernul României a emis în luna mai ordonanța de urgență, care prevede alocarea măștilor de protecție către autoritățile publice locale, venind astfel în sprijinul familiilor defavorizate. 1.750.000 măști au ajuns noaptea trecută la Direcția de Sănătate Publică Braila și de luni se începe distribuirea lor în județ și municipiu, către familiile nevoiașe de pe raza întregului județ.
Măștile vor merge către: a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei; c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv; d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea 448/2006.”
, a mai spus Simona Drăghincescu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s