Dan Păun, candidatul PPU-SL la președinția CJ Brăila, intenționează să susțină mica agricultură și antreprenoriatul local dacă, după alegeri, va ajunge la șefia CJ Brăila

Dan Păun, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, liderul PPU-SL Brăila, intenționează ca în cazul în care va fi ales președinte, instituția, ce se presupune că o va conduce, să devină mult mai flexibilă, să fie deschisă în relația cu cetățeanul și, între altele, în relația sa cu Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Brăila.
„Pentru Consiliul Județean ne propunem, în primul rând, o flexibilizare a activității acestuia, să găsim metode prin care Consiliul Județean să fie deschis tuturor UAT-urilor din județ, nu numai unora, sau altora. Și asta, în primul rând, mi se pare că este o chestiune esențială, aceea de a transparentiza tot ce înseamnă administrație si nu numai la consiliul județean, ci și la consiliile locale.
Prin consiliul județean putem impune acest lucru astfel încât administrațiile locale să fie mult mai flexibile, mult mai apropiate de cetățean. Și chiar mi-am propus ca să impunem schimbarea, plecând de la consiliul județean către consiliile locale.”
, a precizat liderul PPU-SL Brăila în cadrul conferinței de presă din data de 25 august 2020.
Dan Păun are de gând, de asemenea, să susțină micii fermieri și micii legumicultori brăileni, încurajând dezvoltarea culturilor și în special a celor eco și bio, la nivel local: „Sunt foarte multe lucruri de făcut (… ) iar printre alte modificări ne gândim și la ceea ce înseamnă industriile de bază din Brăila. Și se știe foarte bine că avem foarte mult teren arabil. Avem ferme pe suprafețe foarte mari. Se face cultură mare dar, iată că degeaba producem foarte multe cereale dacă ele pleacă la export și după aceea le cumpărăm, le aducem înapoi la preț mai mare.
Ne gândim foarte clar ca prin hotărârile din consiliul județean să încurajăm mica agricultură, micii fermieri, micii legumicultori, care să se îndrepte și către producția de legume și fructe și chiar și cereale bio sau eco.”

Liderul PPU-SL Brăila a mai subliniat faptul că intenționează totodată să sprijine și mici antreprenori brăileni, numărul acestora crescând proporțional cu calitatea produselor.
„Noi privim totul în prisma sprijinirii micului antreprenor. Nu a marelui antreprenor care știm foarte bine că nu are nevoie de foarte mult ajutor de aici, că și-l ia singur din altă parte, primește subvenții, primește altele.
Dar în momentul în care o să ai o sută de mici antreprenori, sau o mie de mici antreprenori, într-un județ, de mici producători, alta va fi situația calității produselor de pe piață și a prospețimii acestora. Și conceptul acesta vrem să îl extindem și la ceea ce înseamnă municipiu vis-a-vis de micile firme.”
, a mai declarat Dan Păun, candidat la funcția de președinte CJ Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s