Zilele Municipiului Brăila, sărbătorite între fast și stare de alertă

Viorel Marian DragomirZilele Municipiului Brăila se vor desfășura în acest an în intervalul 13 – 16 august 2020, ele anunțându-se a fi diferite față de anii anteriori. Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.
Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, a prezentat astăzi jurnaliștilor brăileni programul acțiunilor ce se vor desfășura cu această ocazie în Brăila. Ca atare, cei prezenți la Zilele Municipiului Brăila vor putea vizita „Târgul Național al Meșterilor Populari” și „Târgul Național al Anticarilor și Buchiniștilor”, vor putea asista la o paradă a navelor militare și civile, vor avea șansa să vadă o trecere a unor avioane de luptă peste Faleza Dunării, se vor bucura urmărind piese de teatru ale actorilor Teatrului „Maria Filotti” cât și ai Teatrului pentru Copii, sau vor putea să participe la o lansare de film, sau să fie prezenți la Caravana Filmului Românesc.
Referitor la Târgul Meșterilor Populari, primarul Marian Dragomir a oferit câteva detalii pentru cei interesați de acest eveniment: „Pe Faleza Dunării, vom avea Târgul Meșterilor Populari, care se va desfășura la căsuțe amplasate la o distanță de 20 de metri una față de cealaltă, pentru a asigura tot spațiul necesar și a nu exista niciun fel de aglomerație în zona respectivă.

casute, amplasare, faleza dunarii

Toți comercianții sunt obligați, conform regulamentului pe care îl semnează în momentul în care primesc căsuța respectivă, să poarte mască și mănuși pe toată durata desfășurării activității lor.
În ceea ce privește amenajarea Târgului Meșterilor Populari, vor exista doar la căsuțe. Nu putem să dăm autorizație pentru comercializarea produselor alimentare la terase, așa cum erau în ceilalți ani și a dulciurilor în zona de faleză, deoarece estimăm un număr foarte mare de persoane care va participa. Se va crea o aglomerație la casele de marcat, la standurile de vânzare ale produselor alimentare și la acele terase.”
„Nu avem voie să facem concerte la Zilele Municipiului Brăila”, a mai spus primarul municipiului, „deoarece, cu siguranță, se va depăși numărul de cinci sute de participanți și nu cred că vrea cineva să vină pe faleză pentru a primi amendă. Nu este cazul să organizăm, sau să ne asumăm anumite riscuri în acest sens.”
Cât despre tradiționala paradă a navelor militare și civile, desfășurată în fiecare an la data de 15 august, cu prilejul „Zilei Marinei Române”, Primarul Marian Dragomir a amintit faptul că, anul acesta, ea va fi diferită: „Un lucru foarte important, legat de Faleza Dunării, este cel referitor la desfășurarea Paradei Navelor Militare și Civile. În anii anteriori, se organizau jocurile marinărești iar acum, pentru a evita aglomerația, nu se vor mai putea organiza în zona stabilită și invităm toți brăilenii ca de la Debarcader (Str. Vadul Spitaluilui – Prelungirea Grivița) până la Căpitănia Portului (Str. Împăratul Traian), pentru a se așeza pe Faleza Dunării la o distanță pe care ei o consideră corespunzătoare, astfel încât să poată urmări parada navelor care va începe la ora 10:00 și se va finaliza la ora 11:00
Între orele 10:20 – 10:30, va exista și o trecere a avioanelor de luptă pe deasupra Falezei din Brăila.
Regretăm faptul că nu se vor putea organiza acele jocuri marinărești specifice, dar suntem nevoiți ca anul acesta să amânăm pentru că s-ar fi creat acea aglomerație specifică deoarece toată lumea, mai ales copiii, ar fi vrut să le vadă. Dar, în data de 15 august, de la ora 21:00 până la ora 01:00 noaptea, de pe clădirea Primăriei Municipiului Brăila se vor proiecta pe cer un număr de opt lasere de mare rezoluție care vor fi vizibile de la 4 kilometri, astfel încât să marcăm acest eveniment printr-un spectacol care va ține foarte mult.” 
Pentru iubitorii de antichități, Primăria Municipiului Brăila recomandă Târgul Național al Anticarilor și Buchiniștilor care se va desfășura în aceste zile pe Strada „M. Eminescu” din municipiu: „În paralel, pe Strada M. Eminescu, avem Târgul Anticarilor și Buchiniștilor, amplasați la o distanță de zece metri unul față de celălalt, asigurând toate condițiile legale în această perioadă.”
În ceea ce privește activitățile culturale, primarul Marian Dragomir propune brăilenilor o lansare de film, spectacole de teatru pentru adulți dar și pentru copii și chiar și o caravană a filmului românesc: „În plus, avem o lansare de film și gală, totodată. Premiera va avea loc la Brăila. Este vorba de filmul „Un timp prin care am trecut”, al renumitului actor Codrescu iar regizorul este brăilean.
În paralel, vom avea spectacolele Teatrului Maria Filotti, pe strada M. Eminescu, iar în Parcul Monument vom avea Caravana Filmului Românesc cu prezentarea unor filme foarte cunoscute la nivel național, cât și Teatrul de Păpuși.”
Fiecare persoană participantă la evenimente va putea lua orice măsură suplimentară pentru propria protecție.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s