Situația epidemiologică la nivelul județului Brăila. Informații oficiale furnizate de Instituția Prefectului-Județul Brăila

virus

Astăzi, 05.08.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel. Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brăila, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate, în total, 963 cazuri, dintre care 18 sunt cazuri nou confirmate în Brăila, în ultimele 24 de ore.
De asemenea, la Brăila sunt internați, în acest moment, 263 de pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.
În ceea ce privește numărul deceselor, astăzi, la Brăila sunt înregistrate 28 (21 confirmate în Braila, 4 în Galați, 2 în Tulcea și 1 Ialomița – transferate la Brăila).
De asemenea, vă informăm că în ziua de 04 august 2020, polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.
Totodată, poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 788 de persoane și a 60 de societăți comerciale.
Cu această ocazie au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care:
– 7 în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.
Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 5 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.
Astfel, au fost legitimate 140 de persoane și oprite în trafic și verificate 56 de vehicule, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6000 de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s