Candidați noi pe funcții vechi. Cătălin Stancu și Mihai Isvoranu, candidații USR-PLUS la președinția CJ Brăila și Primăria Brăila

USR-PLUS, Catalin Stancu, Mihai Isvoranu (1)

Luni, 3 august 2020, Alianța USR-PLUS Brăila și-a lansat oficial candidații pentru Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila. Candidatul pentru funcția de președinte al CJ Brăila, din partea Alianței USR-PLUS, este Cătălin Stancu, președintele USR Brăila, și copreședinte al Alianței USR-PLUS la Brăila, iar pentru funcția de primar în cadrul Primăriei Municipiului Brăila, candidează medicul veterinar Mihai Isvoranu (PLUS).
Cătălin Stancu, potrivit propriei prezentări, din cadrul conferinței de presă de ieri, este de profesie inginer, iar în politică a intrat de 4 ani. Candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Municipiului Brăila este medicul veterinar Mihai Isvoranu, brăilean de patru generații, conform precizărilor sale.
Lansarea oficială a candidaților a avut loc în prezența jurnaliștilor brăileni, evenimentul desfășurându-se pe strada „M. Eminescu”, în fața clădirii fostului Hotel „Pescăruș”.

USR-PLUS, Catalin Stancu, Mihai Isvoranu (3)

Cătălin Stancu: „Suntem, pur și simplu, abandonați în uitare.”

În cuprinsul alocuțiunii sale, Cătălin Stancu a făcut referire, între altele, la istoria orașului Brăila cât și la situația actuală a urbei de la malul Dunării: „Ne aflăm în centrul istoric al orașului Brăila, un centru istoric minunat, dar care este lăsat în paragină în momentul de față, un centru istoric care este mai mare decât centrul istoric al Bucureștiului, de exemplu. Fosta cetate a Brăilei are suprafața mai mare decât centrul istoric actual al Bucureștiului, un loc cu potențial imens, un loc cu însemnătate, un loc cu istorie, care arată așa cum îl vedeți. Asta este ceea ce se întâmplă în clipa de față în administrația brăileană. Suntem, pur și simplu, abandonați în uitare. Orașul nostru este tratat cu indiferență de autoritățile locale brăilene. (…) Orașul Brăila este un oraș cu istorie mare în spate, are peste 650 de ani vechime, este mai vechi decât Bucureștiul. Dacă stăm să ne gândim un pic, Bucureștiul e mai tânăr cu vreo 90 de ani decât Brăila. În perioada dinaintea războaielor mondiale, Brăila era practic centrul economic al Țării Românești. (…) Aici practic s-au întâmplat foarte multe lucruri importante în istoria României. În condițiile astea, suntem în zilele noastre, în fața unui oraș părăsit, unui oraș lăsat în paragină, pe care noi vrem să îl readucem cumva la înflorirea de odinioară.
Nu mergem pe linia care merge Trump cu „Make Brăila great again”, sau alte sloganuri de genul astă cu tentă populistă. Vrem doar să facem ceva pentru orașul ăsta. De-asta am intrat în politică atât noi cei de la USR, cât și colegii de la PLUS, Alianța USR-PLUS, eu personal cât și colegul meu Mihai Isvoranu, candidat din partea Alianței la Primăria Municipiului Brăila. (…)
Am făcut pasul ăsta pentru că eu cred sincer că există lucruri care pot fi făcute atât pentru județ cât și pentru orașul Brăila și care, din păcate, nu sunt făcute. La ultimul recensământ, orașul Brăila avea 180.000 de locuitori. La penultimul recensământ, erau 220.000 de locuitori în Brăila. Deci am pierdut între două recensăminte 40.000 de oameni. (…)
Avem încă în orașul ăsta conducte de alimentare cu apă, din azbociment. Avem o rată a cancerurilor mai mare decât cea națională, la Brăila. Nu știu dacă știe multă lume treaba asta. Tinerii ne pleacă, copiii nu au unde studia, locuri de muncă nu există. Toate astea au dus la un adevărat exod al brăilenilor către alte orașe, către alte țări, mai știu eu pe unde. Noi vrem să schimbăm puțin treaba asta. Vrem să ținem tinerii aici, vrem să oferim șansa brăilenilor de a trăi într-un mediu curat, un mediu sănătos. Vrem ca brăilenii să trăiască mai mult, vrem ca brăilenii să trăiască mai bine și să fie fericiți. Avem un oraș extraordinar de frumos.

USR-PLUS, Catalin Stancu, Mihai Isvoranu (2)

Mihai Isvoranu: „Nu s-a investit nimic în oraș, nimic în mediul antreprenorial.”

La rândul său, Mihai Isvoranu, candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de Primar al Municipiului Brăila, a ținut să sublinieze faptul că, spre deosebire de alții, domnia sa nu vine din mediul politic, ci din mediul antreprenorial: „Eu nu vin din mediul politic, după câte știți. Eu vin din mediul antreprenorial. Eu sunt menagerul unei clinici de medicină veterinară, iar succesul acestei clinici, care este aici în Brăila, mă recomandă, zic eu, spre a avea succes și în administrația publică, drum pe care am început astăzi, pentru că astăzi e prima oară când vorbesc ca un om politic. Din momentul acesta, devin un om politic. (…)
Am ales locul acesta pentru că în spatele nostru se află o clădire emblematică a orașului, este vorba despre fostul hotel Bristol, apoi fostul Hotel Pescărus, și actualmente o ruină. Această clădire arată exact starea de prosperitate și apoi de decădere a acestui oraș. Ce vreau să vă mai spun despre mine, că sunt singurul din promoția mea care m-am întors în Brăila și asta pentru că așa am fost educat, să-mi iubesc acest oraș. (…) Nu s-a investit nimic în oraș, nimic în mediul antreprenorial, știți foarte bine, policlinicile și spitalele pe care le avem sunt cele vechi. Nimic modernizat, sau un spital sau o policlinică nouă. Nu avem investiții în infrastructură nouă, în modernizarea orașului, nu avem investiții în terenuri de sport.
Știți foarte bine Stadionul Municipal în ce stare jalnică este, și vreau să vă atrag atenția și de Stadionul de Atletism, unde eu am alergat și am făcut sport în perioada liceului, și zic eu că arăta foarte bine pe vremea aceea, iar acuma nu avem unde să facem activități sportive de performanță pentru că o să vedeți, noi nu mai avem sportivi de performanță. Stăteam bine la atletism, stăteam bine la înot, că aici putem să vorbim de medaliile de aur pe care Brăila le-a dat acestei țări, sunt unicile, iar acum nu mai putem scoate nici măcar în sport personalități. Ca să nu mai vorbesc de alte domenii, de domeniul economic sau de domeniul medical, unde oameni de valoare, oameni care ar putea ridica acest oraș, ori au plecat în străinătate, ori au plecat în alte orașe mai mari care le oferă un trai mai bun, mai decent, mai frumos.”

Ce i-a motivat pe cei doi politicieni să își prezinte candidatura

Cătălin Stancu, candidat la președinția CJ Brăila: „Vreau să candidez la președinția Consiliului județean pentru că în clipa de față, practic, nu se face nimic pentru județ, nu se face nimic pentru Brăila. Vreau să schimbăm ceva impreună cu colegii de la PLUS, să ridicăm un pic nivelul de trai, să reușim să atragem turiști, să reușim să dezvoltăm niște afaceri în județul nostru, să reușim să aducem niște școli superioare, unde să poată învăța copiii nostri în oraș, și, nu în ultimul rând, să avem un aer mult mai curat și niște condiții de trai mult mai bune.” 
Mihai Isvoranu, candidat la funcția de Primar al Municipiului Brăila: „Ce vreau să fac pentru Brăila? În primul rând, vreau să vă spun că nu capitulez. Brăila, după părerea mea, are viitor. Mulți dintre oamenii care vin și vizitează Brăila și mai ales dintre studenții care se întorc în Brăila spun: domnule, este un oraș mort. Nu este așa! Îl putem renaște. Îl putem reface, îl putem ridica la valoarea la care a fost Brăila în perioada interbelică și, poate, mai mult de atât.”

Întreaga conferință de presă o puteți vedea AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s