Oameni pe care ar trebui să îi sărbătorim în fiecare zi

heart

Astăzi, se aniversează „Ziua Națională a Inimii”. Această sărbătoare m-a dus cu gândul la oameni. Dar nu numai la cei care suferă de boli de inimă ci, în special în aceste zile, la cei despre care putem afirma că sunt oameni cu sau fară inimă, la modul figurat.
Din nefericire, dintotdeauna au fost și continuă să fie atât de mulți oameni fără inimă pretutindeni în lume. Mulți care au uitat noțiuni ca bunătate, adevăr, milostivenie, înlocuindu- le cu ură, răutate sau nepăsare, defecte tot mai frecvente, trecute acum la un alt nivel, cu mult mai sumbru, cel al rasismului, al xenofobiei, alimentate asiduu de anumiți factori ai unor societăți actuale.
Accesul la internet, la o rețea de socializare, la un canal de televiziune sau la orice altă sursă de informare, dă cetățeanului dreptul de a alege ce fel de informație să acceadă, iar în funcție de aceasta, îi poate fi definit în timp propriul caracter, propria personalitate.
Nu cred că ne trebuie cu adevărat o sărbătoare a oamenilor care iubesc oamenii, simplu și din inimă, dar cu certitudine, există destule persoane care pun mai presus de ele înșile pe ceilalți, oameni pe care îi putem sărbători în fiecare zi.
Și din fericire sunt destui, incredibil de mulți, dezvăluiți mai ales acum în timpul acestei pandemii. Fapte pornite din inimă, cu inimă, au fost destule pe întregul mapamond inclusiv la noi.
Încă mai sunt oameni inimoși care sar necondiționat în ajutorul semenilor, care nu stau să se gândească la vreun beneficiu și care riscă totul uneori, doar pentru a face ceea ce le-a dictat inima, dorința de a fi OM, ridicându-i chiar și până la postura de îngeri.
Am văzut în ultimele săptămâni oameni care au dăruit necondiționat altor oameni, care au alergat într-un suflet să își ajute semenii, aflați în situații grele. Am văzut oameni care au ajutat care cum au putut pe ceilalți, fie uneori chiar și cu o simplă informație. Și totul numai în semn de solidaritate cu ceilalți, cei de langă noi.
Am văzut în aceste zile, oameni care și-au riscat chiar propriile vieți pentru a salva pe altele, dar care nu s-au oprit nici măcar o secundă pentru a se gândi la ei înșiși. Și au fost destui. Oameni cu nume sau neștiuți de ceilalți. Cu toții au demonstrat însă în aceste zile faptul că au inimă, că aceasta nu ține cont de stare socială, de etnie, de religie sau de oricare alt criteriu care face diferențe în ziua de astăzi. Cu toții au fost doar oameni pentru oameni.
Pe toți aceștia îi aniversez astăzi și în fiecare zi, urându-le simplu și din inimă să continue să fie mereu aceeași, așa cum au fost și până acum, OAMENI pentru OAMENI!

Ivan Sorina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s