Plante ce aduc magia iernii în casă

poinsettia-4647951_1280

Steaua de Crăciun, Crăciunița sau Poinseția (Euphorbia pulcherrima)
Fiind una dintre cele mai populare plante pe perioada iernii, Crăciunița vrăjește atât prin roșul viu colorat cât și prin aspectul în formă de stea al acesteia. Pe timpul sărbătorilor de iarnă, este una dintre cele mai folosite plante pentru aranjamentele florale. Steaua de Crăciun este considerată un arbușt decorativ exotic a cărui înalțime poate varia între 30 cm și 1,20 m. Florile sale obișnuiesc să apară în intervalul octombrie-februarie.
Deși este cunoscută pentru florile de un roșu intens, varietatea culorilor oferită de florile acestei plante este una destul de mare, având în palmares culori precum albul pur, roz, violet, galben, portocaliu cât și somon (n.r. nuanță de roz).

poinsettia-458181_640.jpg

Udarea se face o dată pe săptămână sau atunci când simțim că solul acesteia este uscat. Temperaturile recomandate, în care trebuie ținută planta, sunt între 13 și 22 de grade Celsius, schimbările dramatice de temperatură făcând-o să își piardă frunzele. Fiind o plantă care necesită îngrijire continuă, de obicei nu depășește în longevitate perioada lunilor de iarnă, dar în cazuri de îngrijire foarte minuțioasă, poate trăi și până la 2 ani.

rhipsalis-1018142_1280

Cactus de Crăciun sau Crăciunelul (Schlumbergera truncata)
Cactusul de Crăciun este o plantă care, dacă este îngrijită cu atenție, poate înflori în perioada Crăciunului, de aici și denumirea. Aceste plante sunt plăcute, atât pentru estetica pe care o crează îmbinată fiind cu decorul casei, dar și datorită faptului că sunt un cadou tocmai bun pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. christmas-cactus-2707087_640
Florile lor pot fi de diferite culori, precum violet și rosu, mai pe gustul doamnelor, roz și alb preferate de domnișoare, galben și portocaliu, pentru domnii iubitori de frumos. Crăciunelul face parte din familia suculentelor și nu are frunze. Înălțimea, de obicei, variază între 25cm și 60cm. Perioada de înflorire a acestei plante este între lunile noiembrie și februarie. Udarea se face la un interval de aproximativ 3 zile și trebuie ținută sub lumină moderată, expunerea directă la soare ducând la uscarea acesteia. Este destul de ușor de întreținut, iar dacă este îngrijită corespunzător poate trăi până la 15 ani.

O atenționare pentru iubitorii acestor plante:
Ele pot fi dăunătoare pentru persoanele care au alergii la ele.
De asemenea, pot cauza probleme uneori chiar și anumitor animale de companie.
Este bine de verificat acest lucru înainte de a le avea în locuința dumneavoastră.

Oana P.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s