Două hectare noi de pădure la Romanu, sub patronajul Principelui Nicolae al României cu sprijinul Primăriei Romanu și Est Motors Trade – Dealerul Ford Brăila

Principele Nicolae al României participă, în zilele de 24 și 25 martie 2023, la o acțiune de împădurire a două hectare de pădure pe raza localității Romanu din județul Brăila, inițiativă parte din proiectul “Codrii de mâine” și care se bucură de sprijinul societății Estmotors Trade – Dealer Ford și a Primăriei Comunei Romanu, prin Primar Steluța Ioniță.
Voluntarii care doresc să se implice sunt invitați să se înscrie folosind formularul disponibil la adresa
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchishRoY50qwwUui7fWcUr6kaRUKEzdhgT1jVRBF2sCGsYCA/viewform sau se pot prezenta direct în zona pregătită de organizatori în intervalul orar 8:00 – 14:00, în zilele de vineri și sâmbătă, 24 respectiv 25 martie 2023.
Prezent în Județul Brăila pentru acțiunea de împădurire, Principele Nicolae al României s-a arătat încântat de sprijinul de care beneficiază proiectul “Codrii de mâine”: “Putem avea mai multă încredere să privim către viitor cu speranță, dacă avem inițiative concrete în prezent. Respectul și iubirea față de natură reprezintă o mică parte, dar important, din învățămintele pe care le păstrez cu drag de la bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I. Apreciez deschiderea de care am beneficiat din partea tuturor părților implicate”.
Proiectul “Codrii de mâine”, derulat de Asociația Principele Nicolae, are ca scop plantarea a cel puțin 1 milion de copaci în zone din România care au fost frecvent afectate de consecințele defrișărilor. Fenomene ca inundații sau alunecări de teren au stat la baza acestei inițiative. Zone din 19 județe ale României au fost incluse în planurile acestui proiect printre care și o suprafață de 2 hectare de pe raza comunei Romanu din județul Brăila.
Estmotors Trade – Dealer Ford în județul Brăila este partenerul, la nivel local, al proiectului “Codrii de mâine”, iar în acest context compania antreprenorială locală pune la dispoziția echipei Asociației Principele Nicolae un auto model Ford Ranger, necesar și extrem de util din punct de vedere logistic.
“Suntem bucuroși să susținem acțiunea de împădurire inițiată de Asociația Principele Nicolae. Respectul și grija față de natură și viitorul mediului înconjurător se numără printre preocupările noastre ca societate și ca echipă. Îi invit pe toți cei interesați să ni se alăture. Este nevoie doar de voluntari pentru că de toate celelalte aspecte ne ocupăm noi.”, a declarat Ovidiu Dimofte, director general al Est Motors Trade – Dealer Ford pentru Județul Brăila.
La rândul său, Steluța Ioniță, primarul Comunei Romanu, pe raza căreia are loc plantarea locală din cadrul proiectului “Codrii de mâine”, a dovedit deschidere și a asigurat sprijin pentru buna derulare a acțiunii. Dumneaei a declarat că “Este extrem de binevenită inițiativa Asociației Principele Nicolae și vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în numele comunității locale din comuna Romanu!”.
Întreaga acțiune se bucură de sprijinul sponsorilor: Angelo, 5 to go, Aqua Bilbor – izvoarele Călimani, Primăria Romanu – primar Steluța Ioniță, Kultho, Ford – Est Motors Brăila, Nhood, Tellur, Țuca Zbârcea Asociații, Affiche Digital Printing, Social Buzz.

Despre Estmotors Trade
Societatea Estmotors Trade este dealer Ford pentru Județul Brăila începând din anul 2015. De-a lungul timpului, reprezentanții companiei s-au implicat activ în viața comunității locale sprijinind atât direct cât și prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale diverse proiecte sociale, pentru educație, protecția mediului, demonstrând o viziune pe termen lung și orientare către dezvoltare durabilă.

Despre Asociația Principele Nicolae
Prin asociația sa, Nicolae al României își propune să continue misiunea strămoșilor săi, regii și reginele României, alături de românii cu dorință de implicare pentru viitorul țării. Prin proiectele pe care asociația le va derula, dorind să influențeze educația generațiilor viitoare prin puterea exemplului. România are o zestre unică în Europa (parcuri naționale, rezervații, etc.), zestre care trebuie păstrată și transmisă mai departe cu multă mândrie.