Moment important pentru minoritatea romă | La Însurăței, a fost inaugurat “Mini Muzeul Romilor”, din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Titulescu”

Miercuri, 22 februarie 2023, a avut loc inaugurarea “Mini Muzeului Romilor”, din cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Titulescu”, din localitatea Însurăței.
Acest eveniment este deosebit de important pentru minoritatea romă din județul Brăila și reprezintă un prim pas către normalitate. “Mini Muzeul Romilor” este o inițiativă propusă de Grupul de Inițiativă din Însurăței, condus de domnul Florin Ciornea. Această activitate face parte din cadrul proiectului “Putem mai mult Împreună”, implementat de Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună în parteneriat cu Asociația DANROM Făurei, la nivelul județului Brăila.
Înființarea acestui muzeu poate fi considerată o acțiune cu o sustenabilitate permanentă la nivelul județului, iar acest Mini Muzeu este unic la nivel național, nefiind cunoscută existența unui alt Mini Muzeu al Romilor în cadrul unui liceu.

La acest eveniment au participat elevi ai Liceului Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăței, care au susținut o dezbatere pe tema istoriei și culturii rome.

“Este o inițiativă minunată și importantă pentru promovarea culturii și istoriei romilor în județul Brăila și un exemplu de implicare și colaborare comunitară. Este încurajator să văd că elevii au fost implicați și au participat la dezbaterea pe această temă. De asemenea, este remarcabil faptul că această acțiune este parte a unui proiect mai amplu, care a reușit să aducă beneficii și schimbări pozitive comunității locale.”

a menționat Daniel Caraivan, președintele Asociației Danrom Faurei

“Mulțumim doamnei Director Profesor Mihaela Năstăsescu pentru deschidere și frumoasa colaborare. De asemenea, mulțumim domnului Director al Muzeului Brăilei Carol I, Costin Croitoru, pentru interesul acordat. Mulțumim Grupului de Inițiativă din Însurăței, în special domnului Florin Ciornea, pentru implicare și dedicare în realizarea acestei activități! Mulțumim doamnei profesor de limba romani, Laura Tomescu, pentru prezență! Nu în ultimul rând, mulțumim colegilor noștri din cadrul Asociației Danrom Făurei, Florina Caraivan și Nelu Matei, pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestei activități! Mulțumim pentru suportul oferit, d-nului Andrei Constantin – Manager de proiect!.”, a mai ținut să specifice președintele Asociației Danrom Faurei.
Proiectul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.