Premieră absolută la Brăila! | Opereta “Silvia” de Emmerich Kálmán, spectacol extraordinar dedicat Zilei Internaționale a Femeii, cadou oferit de Filarmonica “Lyra – George Cavadia”

Cadoul oferit de Filarmonica “Lyra – George Cavadia” Brăila, instituție culturală, aflată sub autoritatea Consiliului Județean Brăila, în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Femeii, este o continuare a parteneriatului cu Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” – Galați, prin care, miercuri, 8 martie 2023, la ora 18:30, va fi pusă în scenă, la Casa Tineretului Brăila, opereta “Silvia” de Emmerich Kálmán.
Regizorul acestei montări transmite publicului cea mai irezistibilă și seducătoare invitație de a viziona acest spectacol:

“Dintre toate genurile teatrului muzical, opereta reprezintă bucuria, umbrită uneori de înnorări şi acelea… trandafirii. Opereta este şampania teatrului liric. De aceea, poate, mai toate subiectele ei sunt generos stropite de această licoare spumoasă ca şi muzica ce o însoţeşte. Silvia este similară cu succesul de mii de ori repetat pe toate meridianele.
Muzica nespus de melodioasă, devenită instantaneu şlagăr, subiectul generos și romantic, momentele de balet cu farmecul ritmurilor specific maghiare, constituie ingredientele acestui succes. Regizorul se găseşte în plăcuta dilemă de a alege dintre atâtea oferte, aspectul pe care doreşte să-l sublinieze cu precădere. Învăluit de această muzică frisonantă, m-am oprit mai mult asupra romantismului vieţii de artist: succesul și preţul său, destinul uman aflat de multe ori la concurenţă cu cel artistic. Dar, mai ales, perenitatea talentului. Silvia reprezintă un şir de regine ale scenei, o «reîncarnare» a Ceciliei de odinioară, pe care are şansa să o întâlnească, să o înfrunte şi să o îmbrăţişeze în final.
Un astfel de subiect merită o montare generoasă, sensibilă, strălucitoare.
Toate acestea au fost posibile datorită colectivului Teatrului «Nae Leonard» din Galați, talentat şi dedicat actului artistic de ţinută. Sperăm să o transmitem din plin şi publicului.”

Cristian Mihăilescu

Sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi, în distribuția de miercuri, brăilenii vor putea urmări soliștii invitați alături de orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” din Galați. Coregrafia este semnată de binecunoscutul coregraf timișorean Francisc Valkay, decorurile de Anton Hirschkorn și costumele, Viorica Petrovici.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii, din strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro – https://www.blt.ro/silvia-braila.html.
Prețurile biletelor sunt următoarele: 52 de lei pentru adulți, 26 de lei pentru studenți, pensionari și elevi.