Aeroportul Internațional Galați – Brăila, visul de ani de zile al gălățenilor și brăilenilor, se materializează | Costel Fotea: “Se fac investigații geotehnice, geoelectrice și seismice”

Aeroportul Internațional Galați – Brăila, visul de ani de zile al gălățenilor și brăilenilor, se pare că se materializează pas cu pas, lucru de care ne asigură Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, prin intermediul unui mesaj făcut public astăzi, 13 februarie 2023.
“În prezent, în cadrul primului studiu major care se realizează pentru construirea la Galați a unui aeroport de pasageri și mărfuri, se fac investigații geotehnice, geoelectrice și seismice, de măsurare a rezistenței solului și de determinare a capacității portante.”, a scris președintele CJ Galați pe Facebook.
Costel Fotea a mai precizat că a început deja etapa de realizare a forajelor, fiind necesare cel puțin 14 astfel de foraje, la o adâncime de aproximativ 20 de metri.
Președintele CJ Galați a mai subliniat, de asemenea, și faptul că: “În primele luni ale acestui studiu, cele 17 firme implicate în realizarea acestei importante documentații trebuie să realizeze deja, într-o primă fază, mai multe cercetări și analize: geotehnice, topografice, privind utilitățile existente și disponibilitatea materialelor, arheologice, hidrologice, de trafic și hidrogeologice.”
În finalul mesajului său, Fotea a ținut să puncteze, încă o dată, importanța pașilor făcuți în implementarea acestui proiect impresionant pentru zona Galați – Brăila: “Este pentru prima oară când se realizează un astfel de studiu, la finalul căruia vom afla date esențiale despre acest proiect major de dezvoltare a zonei Galați – Brăila”.

Precizăm că, la sfârșitul anului trecut, Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, anunța, la rândul său, faptul că “Brăila și Galațiul vor primi 15 milioane de lei de la bugetul de stat pentru realizarea studiului de fezabilitate al aeroportului.”.
Mai mult de atât, președintele CJ Brăila mai subliniat și faptul că: “proiectul aeroportului este unul serios, bine structurat, care iată că are sprijinul autorităților de la București și care este pe lista de investiții majore. Și mai arată ceva – seriozitatea și implicarea deosebită a celor două comunități pentru ca, după zeci de ani de așteptare, acest vis al brăilenilor și gălățenilor să devină realitate”.

Sursă foto: Fb. Costel Fotea