Școala de dans “Urquiza” a dat startul înscrierilor la “Atelierul de tango”, proiect destinat persoanelor care îşi doresc să înveţe arta tango-ului argentinian

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Școala de dans “Urquiza” au dat startul înscrierilor la “Atelierul de tango”, ce urmează să se desfășoare pe tot parcursul anului 2023.
Atelierul de iniţiere în tango şi în cultura tango este un proiect ce se adresează persoanelor care îşi doresc să înveţe arta dansului, în special tango-ul. Acesta este un dans cu multă personalitate care transmite o trăire interioara intensă şi seduce publicul, încă de la primele mişcări.
Sesiunile de iniţiere în cultura tango-ului argentinian se vor desfăşura pe tot parcursul anului, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila din Piaţa Traian nr. 2, sub îndrumarea specialiștilor din domeniu.
Scopul “Atelierului de iniţiere în tango şi în cultura tango” este de a promova activităţile cultural-educative la nivel judeţean, cu precădere arta tango-ului argentinian.
Atelierul, un eveniment social care reunește oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de muzică de calitate, dans și atmosfera caldă a serilor în care se pot bucura de viață, în acorduri de muzică de tango, a debutat miercuri, 01 februarie 2023. Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe, deja consacrații, Mirela Roșu și Georgio Panico, maeștri în arta tango-ului, promotori culturali și, totodată, reprezentanți ai Școlii de dans “Urquiza”, exploratori ai tango-ului argentinian, dans ce caută permanent exprimarea personalizată a muzicii prin mișcări naturale și gândire liberă. Cei doi invitați au susținut demonstrații de tango argentinian, și nu numai.
Date de contact – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, telefon/fax 0239.614.710/ 0725526810, email festival.braila@gmail.com sau concurs.creatie.braila@gmail.com.