Atenționare meteorologică | Cod galben pentru județele Brăila, Galați și Tulcea!

Cod galben pentru mai multe județe din sud–estul țării, între acestea fiind și județele Brăila, Galați, Buzău, și Tulcea!
În intervalul 28 ianuarie 2023, ora 14:00 – 29 ianuarie 2023, ora 10:00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15…20 l/mp) și să se depună strat de zăpadă, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie în cadrul unei atenționări meteo de astăzi, 28 ianuarie 2023.
Conform acestei surse, în zonele menționate vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității.
“În restul zonei atenționate din Muntenia (județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30…35 km/h.
Duminică (29 ianuarie), vor mai fi intensificări ale vântului local în estul țării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.”, se mai specifică în aceeași atenționare meteorologică.