Polițiștii locali, din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice, vigilenți privind respectarea normelor rutiere în Brăila

În perioada 10 – 17.01.2023, polițiștii locali brăileni din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice și-au desfășurat activitatea conform atribuțiilor și competențelor privind dirijarea și fluidizarea traficului rutier în cadrul a 12 acțiuni, dintre care 11 acțiuni privind fluidizarea și restricționarea traficului rutier și o acțiune privind eliberarea de parcare/carosabil.
De asemenea, pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, polițiștii locali brăileni au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.470 lei şi au aplicat 115 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002 R.
Astfel, o persoană din Brăila a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că, susțin oamenii legii, a condus un autovehicul pe Șos. Buzăului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul Școlii Gimnaziale “Fănuș Neagu”.
De asemenea, o altă persoană din com. Tichilești, jud. Brăila, a fost sancționată cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte de penalizare pentru că a condus un autovehicul pe Aleea Cutezătorilor, dinspre Aleea Amurgului către Aleea Învățătorilor, pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier “accesul interzis”.
Totodată, pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002R, de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul de a fi condus pe drumurile publice, a fost sancţionată contravenţional o persoană din com. Stăncuța, jud. Brăila, cu amendă în valoare de 1305 lei deoarece, susțin polițiștii locali, în calitate de proprietar al unui autovehicul nu a respectat obligația de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției locale, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul de a fi condus pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea normelor Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru parcarea altor mijloace de transport pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 lei.
De asemenea, în perioada analizată, conform Legii nr. 421/2002, sunt în termenul somaţiei legale 4 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei, nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 740/2022, privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare al sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.400 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 200 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 719/2018, privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulația autovehiculelor pe străzile Municipiului Brăila, au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 75.000 lei.