Amenzi în valoare de 18.500 lei, pentru 19 persoane cărora nu le-a păsat de curățenia municipiului

În perioada 20.12.2022 – 03.01.2023, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Pe linia curățeniei municipiului, în perioada analizată, au fost depistate şi sancţionate contravențional 19 persoane, cu amenzi în valoare de 18.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 400/2022.
Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice, materiale de construcții de orice fel, etc., au fost depistate și sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 9.500 lei.
Pentru aruncarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, a ambalajelor, a deșeurilor și a gunoaielor de orice fel (hârtii, pliante, resturi de țigări, gumă de mestecat, semințe ori coji ale acestora) au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 3.000 lei.
Pentru arderea de resturi vegetale, menajere sau de altă natură pe spațiile verzi, parcuri și grădini publice, precum și pe alte terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Brăila, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.
Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M. Brăila nr. 133/2022, o persoană a fost depistată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind surprinsă aruncând deșeuri menajere din gospodăria proprie în capacitățile de colectare stradale.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 100 lei.