Final de an încheiat cu o victorie clară pentru HC Dunărea Brăila | Primul meci, din acest an, va fi pe 11 ianuarie cu CS Rapid București

Final de an încheiat cu o victorie binemeritată pentru jucătoarele de la HC Dunărea Brăila. Joi, 29.12.2022, Dunărea Brăila a disputat a XI-a etapă din noul sezon competițional al Ligii Florilor MOL, acasă, împotriva echipei SCM Gloria Buzău.
Prima repriză a fost câștigată de echipa brăileană, cu scorul de 14 – 9, iar partida s-a încheiat tot în favoarea echipei brăilene, scor final 25 – 20, aceasta câștigând cele trei puncte ale partidei.
Au marcat pentru Brăila: Fais Munhoz Araujo L. (1), Lavko J. (3), Gomes Da Rocha F. (3), Liscevic K. (9), Kanaval M. (1), Schmelzer M. (1), Venancio L. (1), Gonzalez Alvarez M. (1), Severin A. (2), Quintino J. (3).
După această etapă, Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Florilor Mol.

“Astăzi, am jucat așa cum mi-aș dori să jucăm fiecare meci, foarte bine în apărare, nu ne-am grăbit în faza de atac, am înscris foarte ușor goluri când situația ne-a permis. În handbal se întâmplă să ai și căderi pe durata jocului, dar cel mai important este că fetele s-au mobilizat exemplar și am arătat că suntem o echipă care putem pune probleme oricui atunci când avem motivație și jucăm așa cum am jucat astăzi.
Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi la sală și în toate celelalte meciuri, le dorim un an nou mult mai bun decât cel care se încheie, le doresc multă sănătate și îi așteptăm alături de noi în continuare. Eu îmi doresc să creștem de la meci la meci pentru că potențialul echipei este foarte mare, să avem mai multă încredere în noi și să câștigăm meciurile pe care trebuie să le câștigăm ca să ne apropiem mai mult de ceea ce ne dorim.”

a declarat antrenorul echipei Dunărea Brăila, Costică Buceschi, la finalul partidei

“Ne așteptam să fie un meci greu dar ne-am mobilizat. Am condus tot meciul și mă bucur că m-au ajutat foarte mult colegele în apărare, datorită lor am jucat și eu foarte bine. Această victorie o consider de 6 puncte, este foarte important pentru noi și sperăm ca după meciul acesta să fim într-un pas ascendent, să câștigăm în continuare. Apărarea a fost cheia în acest meci, am jucat exact ce am preăgit la antrenament. Le mulțumim tuturor celor care vin meci de meci să ne ajute, suporterii sunt al optulea jucător și îi așteptăm cu drag la sală anul viitor.”

a declarat Elena Șerban, portarul echipei Dunărea Brăila

Etapa a XII a este programată miercuri, 11 Ianuarie 2023, la ora 17:30, în deplasare la București, în Sala Rapid, împotriva echipei CS Rapid București. Partida va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Pro Arena.