Află programul manifestărilor de Bobotează | Preoții au pregătit peste 40.000 de sticle cu agheasmă pentru brăileni

Foto arhivă

Vineri, 6 ianuarie 2023, pe Faleza Dunării de la Brăila se va organiza slujba de Bobotează, dar şi mult aşteptata aruncare a Crucii în apele Dunării, unde temerarii se aruncă în apele bătrânului fluviu pentru a o prinde. Botezul Domnului, sărbătoare religioasă denumită popular și Boboteaza, se speră că se va desfășura anul acesta pe o vreme frumoasă, ca de primăvară.
Sute de brăileni sunt așteptați să participe la slujba de sfințire a Agheasmei celei Mari, oficiată pe Faleza Dunării de Înalt Preasfințitul Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Preoții au pregătit peste 40.000 de sticle, de 1 litru, cu agheasmă pentru brăileni, 10.000 dintre acestea urmând a fi aduse numai pe Esplanada Dunării, iar restul de 30.000 de sticle vor fi distribuite în bisericile din Brăila.
Anul acesta, în cursă s-au înscris șapte persoane care au îndeplinit condiţiile prevăzute de regulamentul competiţiei, respectiv să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să ataşeze, la cerere, rezultatul analizei EKG, eliberat de către medicul specialist. Cel mai tânăr dintre concurenți are 26 de ani, iar cel mai în vârstă are 47 de ani.

Programul manifestărilor de Bobotează, în municipiul Brăila, va fi următorul:
· Ora 08.00 – 10.30: Catedrala “Naşterea Domnului” – Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos;
· Ora 10.30 – 11.00: Procesiune, de la Catedrala “Naşterea Domnului” către Faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor – Parcarea Primăriei Municipiului Brăila – Scena de la Faleza Dunării;
· Ora 11.15 – 12.00: Scena de la Faleza Dunării, Slujba de Sfințire a Apei Celei Mari, oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Dr. Casian Crăciun – Arhiepiscopul Dunării de Jos cu un sobor de preoți;
· Ora 12.00 – Momentul aruncării şi prinderii crucii în Dunăre.
Pe 6 ianuarie 2022, Crucea Bobotezei a fost prinsă de veteranul concursului, Răzvan Rahel, care a mai câștigat o Cruce în urmă cu 10 ani.