“Căi. Repovestiri. Oglindiri”, expoziție inedită sub semnătura Armandei Filipine | “Am adunat câteva secvențe foto din Brăila, orașul locuirii noastre de zi și de noapte, locuire mai mult sau puțin fericită!”

Expoziție inedită la galeria “Violon d’Ingres”, sub semnătura Armandei Filipine. Sub genericul “Căi. Repovestiri. Oglindiri”, Armanda Filipine, scriitor și jurnalist brăilean, a adunat câteva secvențe foto din Brăila, “orașul locuirii noastre de zi și de noapte, locuire mai mult sau puțin fericită în funcție de prea mulți factori ca să facă și ei obiectul expunerii de față”, după cum menționează chiar autoarea expoziției.
În plus, Armanda Filipine a însoțit fotografiilor sale cu versuri, creând o imagine specială a orașului de la Dunăre: “Acestor frânturi imagistice de lumină, de flori, joacă sau priviri de feline, umbre și oglindiri (da!), ferestre etc., am adăugat câteva versuri proprii și le-am așezat într-o expoziție pe care vă invit, dacă vă face bucuria, să o explorați și să vă regăsiți în emoția și în substraturile ei”.
Vernisajul acestei expoziție va avea loc luni, 19 decembrie 2022, de la ora 14:30, la galeria “Violon d’Ingres” și vor onora cu prezența scenograful Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România, artista plastică Marilena Ioanid, profesor la Liceul de Arte “Hariclea Darclée”, și Alina Petronela Sulicu, managerul CJCPCT (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale). Precizăm că acest eveniment se desfășoară sub egida Consiliului Județean Brăila și a a Primăriei Municipiului Brăila.
“De altfel, mulțumesc cu toată căldura întregii echipe CJCPCT pentru sprijinul oferit. În loc de argument, am să ofer câteva versuri care se regăsesc și pe simeze. «(…) pentru florile deschise/ când sunt privite de îngeri/ și pentru că fluturii/ atât de firavi/ ajung mai departe/ decât umbra/ pentru că unele cuvinte/ sunt în cărți și nu/ în viața reală de găsit (…)» – din «Fugi nocturne» (poem inedit) «(…) Inima nu strigă durerea ei/ și nici durerii tale nu-i dă/ glas decât în fața oglinzii/ mirării unei alte dimineți/ când totuși continuă să bată/ că un ceas elvețian neoprit/ de la naștere și că o rugă/ îndeajuns de înaltă de urcă/ senin toate treptele vieții (…)» – fragm. «Din meditațiile de duminică» (poem inedit)”, a mai ținut să puncteze importanța acestui eveniment însăși autoarea expoziției, Armanda Filipine.