Muzică, dans și diversitate de Ziua minorităților naționale, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila vă invită duminică, 18 decembrie 2022, începând cu ora 11:00, la evenimentul cultural pentru celebrarea Zilei minorităților naționale.
La acest eveniment vor lua parte reprezentanți ai etniilor din România, cu scopul de a cunoaște și de a împărtăși file din istoria și tradiția fiecăruia: Uniunea democrată a tătarilor turco-musulmani din România, Comunitatea rușilor lipoveni din Brăila, Comunitatea elenă din Brăila și Comunitatea romilor din Brăila. Pe scena sălii ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila vor evolua ansambluri și soliști aparținând diverselor etnii participante, cei care ne vor încânta cu colinde și dansuri specifice: Ansamblul de dansuri tradiționale tătărești Qarasu al Uniunii democrate a tătarilor turco-musulmani din România, microrecital susținut de Marina Sîrghie (reprezentantă a Comunității rușilor lipoveni), microrecital susținut de Florinel Caraivan (reprezentant al Comunității romilor), program artistic susținut de Comunitatea elenă din Brăila, microrecital susținut de Mihai Constandache și Tudorita Voineag și un inedit program de dansuri tradiționale românești oferit cu sprijinul Ansamblului de dansuri Museteanca din Orașul Însurăței, Județul Brăila.
Din program nu va lipsi nici lansarea de carte, oferită cu sprijinul Comunității rușilor lipoveni din Brăila, iar expoziție semnată de artistul plastic, Marilena Ioanid (Comunitatea elenă din Brăila) va încânta cu siguranță participanții la acest eveniment.
Intrarea este liberă și se va face doar pe bază de invitații, în număr limitat, cu titlu gratuit obținute de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Piața Traian, nr. 2, Mun. Brăila.
Evenimentul va fi transmis online, pe pagina de Facebook a Organizatorului – Centrul de Creaţie Brăila.