Atelaj hipo cofiscat și amenzi drastice aplicate pentru moloz aruncat pe domeniul public din municipiu!

În data de 08.12.2022, polițiștii locali din cadrul serviciului de Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, l-au depistat pe un brăilean în timp ce arunca pe domeniul public, pe locul viran din capătul străzii Cărămidari, dintr-o căruță, 20 de saci de rafie plini cu moloz.
La fața locului au fost chemați comisarii Gărzii de Mediu Brăila. A fost confiscat atelajul hipo iar bărbatul a fost sancționat contravențional de Garda de Mediu – pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public și de Poliția Locală – pentru deplasarea pe drumurile publice din municipiul Brăila cu un vehicul cu tracțiune animală, faptă interzisă de legislația în vigoare.
De asemenea, și însoțitorul acestuia a fost sancționat contravențional pentru faptul că a aruncat, la rândul său, deșeuri inerte pe domeniul public. Precizăm că, aceluiași conducător de atelaj hipo i-a mai fost confiscată o căruță în luna februarie a anului trecut, pentru săvârșirea aceleiași contravenții.
De asemenea, în luna august a acestui an, polițiștii locali brăileni, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu Brăila, au mai confiscat o căruță aparținând unui individ ce fusese depistat în timp ce arunca moloz pe domeniul public, în zona străzii Cezar Petrescu. Bărbatul a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu iar atelajul hipo a fost transportat într-o zonă special amenajată de pe platforma fostului combinat, situat pe raza comunei Chiscani.
De la începutul anului și până acum, polițiștii locali brăileni au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 53.505 lei persoanelor suprinse circulând cu vehicule cu tracțiune animală pe străzile din municipiul Brăila.