100 de familii au fost apreciate și răsplătite pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie | “Lecțiile de caracter și trăinicie trebuie respectate și transformate în repere ale comunității locale”

Marți, 6 decembrie 2022, la Sala de Conferințe a Teatrului “Maria Filotti” din Brăila, a avut loc un eveniment deosebit, cu mari conotații sufletești, premierea cuplurilor brăilene care au împlinit 50 de ani de la data căsătoriei.
Cu acest prilej, 100 de familii au primit Diplome cu titlul “Model de viață”, pentru trăinicia uniunii dintre soți, pentru dragostea, prietenia, toleranța și respectul reciproc. Diplomele au fost acordate de către Consiliul Local Municipal Brăila și Primăria Municipiului Brăila. Cuplurile premiate au mai primit, de asemenea, și un premiu financiar.

Cu ocazia desfășurării acestui eveniment, primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, cât și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, au ținut să sublinieze importanța căsătoriei în viața noastră, și să felicite familiile premiate.

”Lecțiile de caracter și trăinicie trebuie respectate și transformate în repere ale comunității locale. O astfel de lectie, poate cea mai grea dintre toate încercările pe care ni le pune în față viața, este CĂSNICIA. LA MULȚI ANI!”

Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila

“Astăzi am luat parte la evenimentul de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De fapt, am luat parte la o lecție despre cum au reușit cuplurile să treacă, cu brio, peste provocări și momente neplăcute, ajungând să împlinească 50 de ani împreună și să savureze, tot împreună, din victorii răsunătoare! Vă doresc ani frumoși de viață, multă bunăstare, gânduri senine și scopuri îndeplinite! Fie ca relația voastră să fie un etalon pentru copiii voștri și să-i inspire pentru alegeri la fel de frumoase. La mulți ani! ”

Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila

Totodată, primarul Marian Dragomir a ținut să precizeze pentru cuplurile care urmează în curând să aniverseze împlinirea a 50 de ani de căsătorie, interesate să se înscrie la un astfel de eveniment, ce se va desfășura în viitor, care sunt pașii ce trebuie urmați:
“Pentru a participa la acest eveniment frumos, vă rog să depuneți următoarele documente la Direcția de Asistență Socială, cu sediul pe Strada Școlilor (între Str. Roșiori și Str. M Bravu):
· copie acte identitate din care să rezulte domiciliul în Municipiul Brăila;
· copie certificat casatorie din care să rezulte împlinirea a 50 de ani de căsnicie (cu aceeași persoană!);
· date privind contul bancar pentru plata premiului de fidelitate;
· număr telefon.”