Marele maestru internaţional de şah Florin Gheorghiu va lansa, la Brăila, cartea “Artă în şah şi viaţă”

Marele maestru internaţional de şah Florin Gheorghiu îşi va lansa duminică, 11 decembrie 2022, la Brăila, cartea în trei volume, de tip album, intitulată “Artă în şah şi viaţă”.
Evenimentul va avea loc la Muzeul Brăilei Carol I, din Municipiul Brăila, începând cu ora 12:00, și se va desfășura în cadrul concursului de șah Trofeul Rocada Mare, șah rapid, organizat de Preda Iulian, președintele Clubului Sportiv “Micul Prinț” Brăila și Dan Mitaru, Maestru FIDE.
Vorbind despre propria-i carte, Marele maestru Florin Gheorghiu a precizat că a scris cartea “cu gândul la noile generaţii de şahişti“.
O legendă a șahului Românesc, un model al multor generații de copii, care a inspirat timp de decenii prin partidele alese, Florin Gheorghiu a jucat cu 13 campioni mondiali și a câștigat în confruntarea cu Bobby Fischer. Florin Gheorghiu, mare maestru internațional român de șah, a fost de 9 ori campion național de șah al României, iar în 1963 campion mondial la juniori. Gheorghiu a fost descoperit, ca șahist, de maestrul internațional Corvin Radovic.
A jucat pentru România la 14 olimpiade și a apărat culorile țării sale la 15 balcaniade. În toată cariera sa, șahistul român a jucat sub culorile României în echipa națională de șah 459 de partide în 64 de competiții.
Așadar iubitorii sportului minții nu pot rata oportunitatea de a-l întâlni pe Florin Gheorghiu la lansarea de carte de la Brăila!