1,247 miliarde de euro, bani pentru fermierii romăni | APIA a finalizat plata avansului cererilor depuse în Campania 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat în data de 30 noiembrie 2022, plata avansului cererilor depuse în Campania 2022.
În conformitate cu prevederile regulamentelor europene în vigoare, plata avansului se realizează în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie a anului de cerere.
“Pentru Campania 2022, APIA a plătit către fermieri suma de 1,247 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) şi cofinanțare de la Bugetul National.
La această sumă se adaugă 67,44 milioane euro autorizați pentru schemele de măsuri de piață, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat.”
, au precizat reprezentanții APIA într-un comunicat publicat în urmă cu câteva zile.
După finalizarea etapei de plată în avans APIA începe plățile regulare, care se finaliază la 30 iunie 2023.
“Doresc să mulțumesc întregii echipe APIA pentru seriozitate, implicare și profesionalism. Fară această muncă de echipă, performanța finalizării cu succes a plăților în avans nu ar fi fost posibilă.”, a declarat Adrian Pintea, director general APIA.
De asemenea, reprezentanții APIA mai informează că până la data de 15 decembrie 2022, se pot depune la centrele judeţene APIA, pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru serviciile ce urmează a fi prestate începând cu 01 ianuarie până la 30 iunie 2023 inclusiv, cereri avizate de către ANZ.