“Dar din dar se face Rai” |Parohia «Adormirea Maicii Domnului» şi Parohia «Sfântul Antonie cel Mare» au oferit daruri copiilor de la Grădiniţa parohială “Familia”

Astăzi, 5 decembrie 2022, în cadrul activităţilor pastoral – misionare, cultural – educative şi social – filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a fost desfăşurată o acţiune filantropică destinată copiilor de la Grădiniţa “Familia”, din cadrul parohiei “Adormirea Maicii Domnului”, din Municipiul Brăila.
“Emoţionaţi şi plini de gingăşie, cei 55 de copii din grupa mică şi mijlocie, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii veniţi la acest eveniment.
După programul artistic, copiii au primit mult aşteptatele daruri constând în obiecte vestimentare de sezon, dulciuri şi fructe de la Moş Nicolae, aşa cum îl cunosc toţi copiii pe blândul şi bunul ierarh din Mira Lichiei.
Darurile au fost oferite de Parohia «Adormirea Maicii Domnului» şi Parohia «Sfântul Antonie cel Mare» din Brăila.”
, a relatat, despre acest eveniment de suflet, preotul consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Copiii de la această grădiniţă provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, a mai precizat preotul Rareș Bucur, care a mai ținut să sublinieze faptul că: “Grădiniţa «Familia» a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de acest gen din zonă, care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 55 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.
În cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educaţie creştin – ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât şi a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtăşesc, fac rugăciuni la începutul activităţii, înainte şi după masă şi învaţă să se comporte bine în societate. Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.”