Se fac înscrieri la preselecția Concursului județean “Tradiții și obiceiuri”, organizat de CJCPCT Brăila

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila organizează în intervalul noiembrie – decembrie 2022, prima ediție a Concursului județean “Tradiții și obiceiuri”.
Evenimentul are ca scop cunoașterea, conservarea și valorificarea tezaurului cultural, autentic brăilean, prin promovarea colindelor, a datinilor și a obiceiurilor strămoșești din zona Brăila, prin păstrarea tradițiilor și a entității noastre naționale precum și implicarea comunității în perpetuarea actului cultural.
Concursul Tradiții și obiceiuri este adresat tuturor iubitorilor de tradiții și obiceiuri din județul Brăila, fără limită de vârstă.
Înscrierea la preselecția concursului se face până în data de 5 decembrie 2022, completând dosarul de preselecție, cu fișa de participare (anexată regulamentului), Declarația cu consimțământul de date personale și materialul video audio în format MP3 și/sau WMA, care vor fi trimise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, cu sediul în Municipiul Brăila, Piața Traian, nr. 2 sau electronic, la adresa de e-mail festival.braila@gmail.com.
În urma preselecției vor fi admiși un număr de 10 participanți din județul Brăila, ce vor evolua în cadrul acestui eveniment și pentru premiile oferite de organizatori, după cum urmează: Premiul I – 700 lei, Premiul II – 500 lei, Premiul III – 400 lei.
Pentru mai multe detalii, referitoare la înscrierea la preselecția acestui concurs dar și alte detalii, se pot obține, accesând pagina de facebook a organizatorului facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila sau la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, cu sediul în Municipiul Brăila, Piața Traian, nr. 2.