Consilierul Dănuț Lungu: „Consilierii județeni, ai PNL, întotdeauna au votat tot ceea ce ține de investiții, tot ceea ce ține de dezvoltare, tot ceea ce ține de buna funționare a aparatului administrativ”

Consilierul județean Dănuț Lungu, liberal cu experiență politică în filiala brăileană, în cadrul ultimei conferințe de presă, susținută de PNL Brăila, a pus accent pe un subiect legat de reacția consilierilor liberali în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Brăila, privind ultima rectificare bugetară din acest an calendaristic. Deși se află împreună la guvernare, politicienii social democrați și cei liberali se află, pe plan local, într-un conflict ce nu pare să aibă șansa să se stingă.
„Revin pe un subiect de la ultima ședință de Consiliu Județean, în care o parte din colegi au uitat de fapt cum au votat la tot ceea ce înseamnă proiecte de dezvoltare, investiții, și buna funcționare a aparatului administrativ. Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal întotdeauna au votat tot ceea ce ține de investiții, tot ceea ce ține de dezvoltare, tot ceea ce ține de buna funcționare a aparatului administrativ, inclusiv, în special acele investiții care au fost făcute, cum au fost făcute, nu mai contează. Bine că s-au făcut, cât de cât, tot ceea ce înseamnă sistemul de sănătate brăilean.”, a declarat liberalul Lungu în cadrul conferinței de presă.
Politicianul liberal a dorit să precizeze jurnaliștilor faptul că proprii colegi de partid, din CJ Brăila, nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre, privind rectificarea bugetului local al Județului Brăila pe anul 2022, și estimările pe anii 2023-2025 și a Programului de investiții publice pe anul 2022, și estimările pe anii 2023-2025, ca o formă de protest la votul consilierilor social democrați brăileni care, conform precizărilor sale, în ultimul timp nu au votat, la rândul lor, proiectele consilierilor liberali.
„Da, este adevărat, nu am votat rectificarea bugetară, sau nu am fost de acord, având vot împotrivă sau abținere, ca și o formă de protest adresată, în primul și în primul rând, majorității PSD de la Consiliul Județean, deoarece în ultimii doi ani de zile, la fiecare proiecție bugetară nu au fost de acord cu nici un proiect de hotărâre, nici o propunere, nici un amendament venite din partea Partidului Național Liberal. Nici măcar acel proiect pe care eu îl susțin, și știți și dvs. destul de bine, de cel puțin șapte ani de zile, la fiecare proiecție bugetară, Parcul industrial și de business. Probabil că dânșii nu au considerat că în Brăila ar trebui așa ceva!”
Consilierul liberal Lungu a mai ținut, de asemenea, să puncteze faptul că: „Nu există în Partidul Național oamenii lui Popa, oamenii lui altcuiva, ci consilieri județeni care au votat toate proiectele de hotărâri pe investiții, dezvoltare și buna funcționare. Dovadă avem procesele verbale de la fiecare ședință de Consiliu județean.”