Secretarul de stat Cătălin Canciu (PNL): „La ora actuală, îmi doresc doar un singur lucru (…) să fiu un aprig critic la tot ceea ce nu funcționează bine în orașul Brăila”

Liberalii brăileni încă nu au decis pe cine să desemneze candidat pentru Primăria Municipiului Brăila, la alegerile viitoare, considerând prematură o astfel de decizie.
Chiar dacă pe surse s-a vehiculat idea ca o eventuală preferință a liberalilor ar fi secretarul de stat Cătălin Canciu, chestionat despre acest lucru, politicianul brăilean, totodată și președinte al Organizației Municipale a PNL Brăila, a răspuns că încă este prematur să se gândească la acest subiect.
Întrebat dacă și-ar dori să candideze la Primărie, Canciu a răspuns: „La ora actuală, îmi doresc doar un singur lucru, și ceea ce am făcut de ani și ani de zile, să fiu un aprig critic la tot ceea ce nu funcționează bine în orașul Brăila.”
La rândul său, Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a intervenit în discuție cu următoarea precizare: „În 2024, în urma unor sondaje făcute cu șase luni înainte, vom lua decizia cine va candida.”
Întrebat dacă s-ar putea totuși ca viitorul candidat al organizației liberale brăilene să fie Cătălin Canciu, președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, a răspuns: „Dacă domnul Canciu va ieși bine în sondaje, cu siguranță va candida. Vom lua decizii cu mintea, nu cu sufletul, că sunt mai apropiat de domnul Canciu, sau domnul Canciu mai apropiat de mine. Vom vedea analiza din 2023, în a doua parte a anului 2023, și atunci vom lua o decizie.”
Președintele PNL Brăila a mai subliniat faptul că la viitoarele alegeri poate candida pentru această funcție oricine din partidul său, cu șanse egale pentru toți: „Nu vom lua o decizie de dragul de a candida Bucălău, Popa sau Canciu. Dacă cineva din partid stă mai bine decât noi, acela va candida, pentru că partidul nu este despre o persoană, este despre principii…”