Sărbătorirea patronilor spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, la I.J.J. Brăila | Prefectul Timofei: „Jandarmeria Română contribuie și la promovarea iubirii față de patrie și popor, și la păstrarea valorilor noastre spirituale și materiale!”

Astăzi, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în prezența comenzii unității, a prefectului județului Brăila, Iulian Timofei, și a cadrelor militare, a avut loc un moment festiv prilejuit de aniversarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai jandarmilor din întreaga țară.
„Se spune că fiecare are un înger păzitor. Noi, jandarmii, avem doi îngeri păzitori: pe cei considerați conducătorii cetelor îngerești, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil! Sub ocrotirea lor, reușim să ne îndeplinim jurământul militar, depus la începutul carierei.
Astăzi, ne-am sărbătorim patronii spirituali. Cu această ocazie, preotul militar al Garnizoanei Brăila, părintele Cristian Cosmin Ion, a săvârșit ceremonia religioasă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în prezența comenzii unității, a prefectului județului Brăila, Iulian Timofei și a cadrelor militare.”
, a relatat despre acest eveniment de suflet sergentul major Andreea Abăseacă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Cu această ocazie, Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila, a ținut să îi felicite pe jandarmi în semn de apreciere a activității acestora desfășurată, în permanență, la nivelul județului și a Municipiului Brăila.
„Am participat, astăzi, la evenimentul organizat de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila cu ocazia sărbătoririi patronilor spirituali, Sfinții Mihail și Gavriil.
Jandarmeria Română este un reper pentru societate, iar modul profesionist în care oamenii legii își îndeplinesc sarcinile le asigură o imagine pozitivă, fiecare dintre jandarmi fiind un garant al drepturilor și libertăților cetățenești. Ca instituție cu responsabilitate în menținerea și restabilirea ordinii publice, și a siguranței naționale, Jandarmeria Română contribuie și la promovarea iubirii față de patrie și popor și la păstrarea valorilor noastre spirituale și materiale.
Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează «legea» fiind apărător al dreptății și al adevărului, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează «ordinea», pacea și armonia. Astfel, întreaga activitate a jandarmilor români este orientată să se desfășoare pe aceste două coordonate, lege și ordine.
Astăzi, la sărbătoarea de suflet a instituției Jandarmeriei Române, care are ca ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, le urez mult succes în activitate!
Am convingerea că se vor afla totdeauna în slujba patriei și în folosul cetățenilor, apărând legea dreptății și demnitatea persoanei umane.”