Deputatul Nicu Niță (PSD): „Reglementare clară în domeniul laptelui și al produselor lactate” | Se înființează Observatorul Laptelui

Legea Laptelui și a produselor lactate a fost adoptată în Parlamentul României! Acest act normativ reglementează aspecte privind domeniul laptelui și al produselor lactate, creând, de asemenea, cadrul juridic pentru prezentarea și comercializarea produselor, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorului.

„O prevedere importantă se referă la comercializarea acestor produse. Produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale se vor comercializa în spaţii de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice, cu atenționare explicită catre cumpărător a conținutului acestor produse.
Produsele vor fi inscripționate cu etichete care să conțină informații suplimentare – indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, ingredientele primare folosite, pentru că printr-o etichetare corectă se reduce marketingul înșelător și concurența neloială.”

a precizat deputatul social–democrat Nicu Niță

Conform precizărilor politicianului brăilean, în cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se înființează Observatorul Laptelui, care are ca scop monitorizarea producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere si ofertă și a costurilor.

„Produsele care nu conțin lapte nu vor putea avea pe eticheta produselor denumirea «Lapte» sau «Produse Lactate». Această lege vine să susțină consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate reprezintă un domeniu prioritar.”

a mai spus parlamentarul Nicu Niță