Gunoaie, coji de semințe aruncate pe domeniul public, spălatul mașinii sau fumatul în loc nepermis sunt doar câteva dintre faptele sancționate de polițiștii locali

În perioada 11 – 19.10.2022, poliţiștii locali brăileni au depistat şi sancţionat 11 persoane, cu amenzi în valoare de peste 10.000 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 400/2022, pe linia curățeniei Municipiului Brăila.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice, materiale de construcții de orice fel, etc., au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 5.000 lei.
Pentru aruncarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, a ambalajelor, a deșeurilor și a gunoaielor de orice fel (hârtii, pliante, resturi de țigări, gumă de mestecat, semințe ori coji ale acestora) au fost depistate și sancţionate contravenţional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 lei.
Astfel, pentru aruncarea de coji de semințe pe domeniul public, trei persoane au fost sancționate de către polițiștii locali cu amenzi în valoare de câte 1000 de lei fiecare.
Pentru utilizarea domeniului public pentru diferite activități gospodărești (precum spălat rufe, covoare sau obiecte de uz casnic, uscat rufe, gătit, etc.) sau pentru repararea autovehiculelor, precum și pătarea cu combustibil, ulei, vopsele, etc., a fost depistată și sancționată o persoană din Brăila cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru spălarea autovehiculului proprietate personală într-o parcare din oraș.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, o persoană a fost depistată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 100 lei, aceasta fiind surprinsă de polițiștii locali fumând într-un părculeț de joacă pentru copii.
Pentru nerespectarea de către deținătorii de câini a obligației de a lua măsuri de prevenire a zgomotelor provocate de animalele pe care le dețin, conform H.C.L.M. Brăila nr. 19/2014, o persoană a fost depistată şi sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei, deoarece, susțin polițiștii locali, în calitate de deținătoare a doi câini, nu a luat măsuri de prevenire a lătrăturilor și zgomotelor, provocând disconfort locuitorilor din vecinătate.
Pentru desfășurarea, de către persoane fizice sau juridice a activității de administrare a condominiilor, fără îndeplinirea condițiilor, altfel decât este prevăzut la art. 64, din Legea nr. 196/2018, a fost sancționată contravențional cu avertisment o persoană care, în calitate de administrator al unui Asociații de Proprietari, nu deține atestat pentru funcția care o are în cadrul asociației respective.