Acordarea serviciilor educaționale destinate străinilor care au obținut drept de ședere pe raza județului Brăila

Astăzi a avut loc, la sediul Instituției Prefectului, întâlnirea trimestrială a Echipei Locale de sprijin în vederea integrării străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în România, precum și a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene, la nivelul județului Brăila.
Ședința, prezidată de prefectul Iulian Timofei a avut ca temă acordarea serviciilor educaționale destinate străinilor care au obținut drept de ședere pe raza județului nostru.
Materialul prezentat de inspectorul școlar al ISJ Brăila, Camelia Vasilica Gheorghișor a făcut referire și la repartizarea elevilor ucraineni în școlile din municipiu și județ. Potrivit acesteia, la repartizarea elevilor refugiați la unitățile de învățământ s-a ținut cont, în primul rând, de dorința părinților cu care s-a discutat anterior începerii anului școlar, precum și de distanța de la locul de cazare al familiilor, față de școală sau grădiniță.

”Întâlnirea de data trecută a fost centrată pe problemele privind serviciile medicale acordate cetățenilor străini, inclusiv cei ucraineni, care trăiesc în județul nostru, iar astăzi discuțiile s-au axat pe serviciile educaționale. Mă bucur că relațiile dintre instituțiile care fac parte din acest grup funcționează foarte bine. Consider că și această întâlnire trimestrială și-a atins obiectivele.”

a declarat prefectul județului, Iulian Timofei

La ședință au participat reprezentanți din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila, Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila, Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Primăriei Orașului Ianca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, Consiliului Județean Brăila, precum și Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați.