12 persoane au fost sancționate cu amenzi de mii de lei, de polițiștii locali brăileni, pe linia curățeniei în municipiu

În perioada 04 – 11.10.2022, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila și pe linia curățeniei în Municipiul Brăila. În perioada analizată, polițiștii locali au depistat şi sancţionat 12 persoane, cu amenzi în valoare de 13.000 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 400/2022.
Astfel, potrivit precizărilor reprezentanților Poliţiei Locale Brăila, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), a bunurilor materiale de orice fel ca: utilaje, mijloace auto, tonete, chioșcuri, mese, construcții metalice, materiale de construcții de orice fel, etc., au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.500 lei.
Pentru aruncarea pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, a ambalajelor, a deșeurilor și a gunoaielor de orice fel (hârtii, pliante, resturi de țigări, gumă de mestecat, semințe ori coji ale acestora) au fost depistate și sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 6.500 lei.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 Modificată de Legea nr. 15/2016, a fost depistată și sancționată contravențional de către polițiștii locali brăileni, o persoană din Brăila, cu amendă în valoare de 100 lei, aceasta fiind depistată fumând într-un părculeț de joacă pentru copii de pe raza Municipiului Brăila.
Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr. 399/2020, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din sat/com. Victoria, jud. Brăila, cu amendă în valoare de 1.000 lei.