Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Depozitele de gaz din România au depășit, azi, cota de umplere de 90 la sută!”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat astăzi asigurări românilor că în această iarnă nu va exista absolut nicio problemă în ceea ce privește alimentarea cu gaze pentru populație, industrie sau mediu de afaceri, în contextul în care întreaga Europă se confruntă cu această problemă, ce riscă să devină acută în timpul sezonului rece.
„Depozitele de gaz din România au depășit, azi, cota de umplere de 90 la sută. Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitatți deja în plus față de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde.
Românii și economia noastră vor avea la dispoziție întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea.
Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferența este acoperită de cantitățile din depozite.
Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populație, industrie, mediu de afaceri.”
, a declarat premierul Ciucă, potrivit unui mesaj făcut public astăzi.
În plus, politicianul liberal a mai vorbit și despre prețuri plafonate la gaze, subliniind faptul că românii pot conta, în continuare, pe sprijinul activ al Guvernului: „Am cerut instituțiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor și să gestioneze cu mare atenție cantitățile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă.
Având prețuri plafonate la gaze pentru români și suficient gaz pentru funcționarea economiei, Guvernul va continua să sprijine activ atât cetățenii, cât și industriile noastre.”